Una faccia, una razza. Φαίνεται πως η κοινή γενετική κληρονομιά των Ιταλών και των Ελλήνων δεν περιορίζεται μόνο σε Κρήτη, Σικελία και Κύπρο αλλά απλώνεται μέχρι την περιοχή του ποδοσφαίρου.

Η Γιουβέντους ετοιμάζεται να γράψει χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Καμπιονάτο, κατακτώντας το έβδομο σερί Σκουντέτο , αλλά οι εχθροί της απεργάζονται σχέδια συστολής της αξίας της και, ποιος ξέρει, ίσως ένα νέο Καλτσιόπολις.

Η ταλιμπανικής εμπνεύσεως απαξίωση της διαιτησίας του Ντανιέλε Ορσάτο στο ντέρμπι της Γηραιάς Κυρίας με την Ιντερ είχε ως αποτέλεσμα το σπίτι του ιταλού διαιτητή να φρουρείται επί εικοσιτετραώρου βάσεως από τους καραμπινέρους υπό τον φόβο των επιθέσεων.

Ο δήμαρχος της Νάπολι προσπάθησε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την αναμπουμπούλα δηλώνοντας πως οι Ναπολιτάνοι έχουν βαρεθεί από την αδικία. Χωρίς να αναφέρει το όνομα της Γιουβέντους, αναφέρθηκε σ’ αυτούς που αισθάνονται ισχυροί και κλέβουν το κράτος ή το ποδόσφαιρο και υπόσχεται πως θα πάρουν πίσω οι συμπολίτες του αυτά που τους πήραν. Σας θυμίζει κάτι το έργο; Αν όχι, διαβάστε τη συνέχεια. Ο πρώην βουλευτής Αντόνιο Ράτσι δηλώνει οπαδός της Γιουβέντους αλλά δεν ευχαριστήθηκε τη νίκη της ομάδας του επί της Ιντερ γιατί το ματς δεν παίχθηκε επί ίσοις όροις. Είπε επί λέξει πως δεν του αρέσει να κερδίζει κλέβοντας.

Ευτυχώς για το ιταλικό ποδόσφαιρο, τον λόγο πήρε η παλιά σημαία των Νερατζούρι Σάντρο Ματσόλα που εξήγησε πως η Γιουβέντους νίκησε δίκαια κι αν πρέπει κάποιος να θεωρηθεί υπεύθυνος για την ήττα της Ιντερ, αυτός είναι ο προπονητής της Λουτσιάνο Σπαλέτι γιατί αντικατέστησε τον Μάουρο Ικάρντι. Τι καλά που θα ήταν να υπήρχαν και στη χώρα μας «Ματσόλα» και να έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους, χωρίς φληναφήματα και υπερχειλίζουσα λιποψυχία. Να πουν στον Λουτσέσκου πως αντί να διαμαρτύρεται που εφαρμόστηκε το γράμμα του νόμου, να δείξει τους πραγματικούς υπαίτιους. Αλλά τότε θα έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπος, πρώτον, με τους οπαδούς της ομάδας του και, δεύτερον, με αυτούς που τον πληρώνουν. Θα έπρεπε δηλαδή, πριν πει την αλήθεια, να έχει ήδη σελωμένο το άλογό του.