Εχουν περάσει καμιά τριανταριά χρόνια από τότε που υπήρξα αυτόπτης μάρτυς σε μια σκηνή στο εντευκτήριο του Πανελληνίου.

Περιστοιχισμένος από τους κατά συνθήκην μαθητές του, ο Νίκος Αλέφαντος καθόταν σε ένα τραπέζι και έδειχνε ποδοσφαιρικά συστήματα χρησιμοποιώντας ως παίκτες τους… κεφτέδες που έβγαιναν αχνιστοί από το τηγάνι της κουζίνας!

Περνούσε όμως ο Βασίλης Γκούμας, άρπαζε και έκανε μια χαψιά δυο-τρεις κεφτέδες και ανάγκαζε τον Αλέφαντο να καλέσει ενισχύσεις…

Φώναζε «γκαρσόν, φέρε παίκτες» και συνέχιζε τη θεωρία του!

Μια τέτοια παραγγελιά έχει ανάγκη να κάνει τώρα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που (ξανα)βλέπει τον Ολυμπιακό να φυλλορροεί: μετά τον ξεχασμένο Αγραβάνη τέθηκε νοκάουτ μέχρι το τέλος της σεζόν ο (ούτως ή άλλως σημαδεμένος από την αρχή της) Τιλί, την ίδια στιγμή ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ θα μείνουν για είκοσι ημέρες στα πιτς, ενώ προέκυψαν και οι ενοχλήσεις του Σπανούλη και του Παπανικολάου!

Σαν εφημερεύον και διανυκτερεύον νοσοκομείο ένα πράγμα…

Τη στιγμή, λοιπόν, που ο προπονητής του Ολυμπιακού επαναφέρει στο ρόστερ τον Γουίλτζερ και προσπαθεί να βουλώσει τις τρύπες, ο ομόλογος του στον Παναθηναϊκό λέει «γκαρσόν, άσε παίκτες»!Μέχρι νεωτέρας, παραμένουν εκτός πρωταθλήματος ο Τζέιμς, ο Πέιν και ο Λοτζέσκι. Προφανώς δεν τίθεται ζήτημα για την ενεργοποίηση του Τζέιμς, που θα πλαισιώσει τον Γκιστ, τον Σίνγκλετον και πιθανότατα τον Ρίβερς, ο οποίος ναι μεν βρίσκεται εκτός φόρμας αυτή την εποχή, αλλά έχει στα υπέρ του την εμπειρία, τη σκληράδα και κυρίως τη σπεσιαλιτέ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Για τη θέση στη ρακέτα ο Γκέιμπριελ σε ρόλο stretch 4 πλειοδοτεί σε εμπειρία έναντι του φουνταριστού Πέιν που ενδεχομένως θα μπορούσε να ματσάρει καλύτερα τον Μιλουτίνοφ, αλλά ο Παναθηναϊκός διαθέτει ως… αντι-δεινόσαυρο τον Βουγιούκα. Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια, εφόσον προκριθεί ο Ρίβερς, τότε μένει μια θέση την οποία διεκδικούν ο Λοτζέσκι, ο Λεκαβίτσιους και ο Ντένμον.