Αρχίζουν την Πέμπτη οι τελικοί του πρωταθλήματος στην Α1 βόλεϊ Ανδρών, που θα φέρουν αντιμέτωπο ένα «κλασικό» ζευγάρι τα τελευταία χρόνια, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δύο εβδομάδες μετά τον αγώνα στον ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου ο «Δικέφαλος» επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού παύοντας το εφετινό αήττητο των «ερυθρολεύκων», στην Ελλάδα οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος θα ριχτούν στη μάχη για τον τίτλο, για τρίτη φορά στην ιστορία τους μετά το 2015 και το 2017, με τη μακεδονική ομάδα να έχει επικρατήσει σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί τον 28ο τίτλο στο πρωτάθλημα και πρώτο μετά το 2014, ενώ στην κανονική περίοδο μέτρησε 22 νίκες κι άλλες 5 στα πλέι οφ, έχοντας επικρατήσει του ΠΑΟΚ δύο φορές με 3-1 σετ στους ισάριθμους αγώνες της κανονικής περιόδου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης, που θα διεκδικήσει το δέκατο πρωτάθλημα στην καριέρα του, δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Είμαστε πανέτοιμοι να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα το οποίο από την αρχή της χρονιάς έχουμε θέσει ως βασικότερο στόχο. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη σειρά των τελικών με τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι μετά και την απώλεια του Κυπέλλου είναι λίγο ό,τι και να λέμε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, να μας στηρίζει σε όλες τις στιγμές και στις εύκολες και στις δύσκολες και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για τον ΠΑΟΚ, που θα διεκδικήσει τον τέταρτο συνεχή τίτλο πρωταθλήματος (και δεύτερο double της ιστορίας του), ο διεθνής ακραίος Ραφαήλ Κουμεντάκης, υπογράμμισε: «Ο πρώτος τελικός πάντα είναι σημαντικός, ειδικά για την ομάδα που θέλει να κάνει το μπρέικ. Αυτό λέει ο κανόνας, αλλά οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι απρόοπτες και αυτό φάνηκε και στο περσινό πρωτάθλημα. Ο ημιτελικός του Κυπέλλου δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη σειρά. Απλά επιβεβαιώσαμε τις δυνατότητές μας και δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει μετά την απώλεια του Κυπέλλου, αλλά κι εμείς έχουμε φιλοδοξίες για το πρωτάθλημα».