Εξω από κάθε κώδικα δικαιικών αξιών και κανόνων, η κυβέρνηση επιμένει και κλιμακώνει την επίθεση κατά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και των ιστορικών εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το Βήμα», επιχειρώντας μάλιστα να συνδέσει αυτήν τη πρωτοφανή πολεμική και με τη αντιπαράθεσή της με τη ΝΔ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε προχθές να προαναγγείλει ότι η κυβέρνηση θα στραφεί με μηνύσεις και αγωγές εναντίον του «Βήματος» για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που φέρουν συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών να έχει ζητήσει μίζα από επιχειρηματία. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν σταμάτησε όμως εκεί, αλλά προχώρησε ένα βήμα ακόμα. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει πρωτοφανείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς («σκουπιδότοπος») για να πλήξει τον ιστορικό δημοσιογραφικό οργανισμό, ενώ τα φραστικά πυρά του συνδυάστηκαν και με την κλιμάκωση της στοχοποίησης του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη της εκδοτικής εταιρείας Alter Ego, προκαταλαμβάνοντας εκ νέου με τις αναφορές του τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ενοχλημένος από τη δημοσιογραφική κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού προανήγγειλε μηνύσεις και αγωγές για τα δημοσιεύματα, επιχείρησε να ταυτίσει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με τον εκδοτικό οργανισμό. Κι όμως, ήταν ο ίδιος που επί της ουσίας αναγνώρισε ότι το τεκμήριο της αθωότητας καταστρατηγήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση όταν σε non paper του Μαξίμου υιοθετήθηκαν πρωτοφανείς και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί εναντίον του επιχειρηματία, τους οποίους προσπάθησε να προσπεράσει. «Ως προς τον χαρακτηρισμό, αργά ή γρήγορα, η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν αυτός ήταν ορθός ή λανθασμένος» ανέφερε και αμέσως μετά συνέχισε την επίθεση προς τις δύο εφημερίδες, τον ιδιοκτήτη τους, αλλά και τη ΝΔ, επιχειρώντας και πάλι να τους ταυτίσει.

Η πρωτοφανής αντιδημοκρατική πρακτική της κυβέρνησης πυροδότησε εκ νέου το πολιτικό θερμόμετρο καθώς οι αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης ήταν οξύτατες.

Η ΝΔ. Πηγές της ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέφεραν ότι «είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το Γραφείο του Πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει «ναρκέμπορο» οποιονδήποτε έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Απο την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Η κυνική ομολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε χαρακτηρισμούς, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιβεβαιωθούν εκ των υστέρων από τη Δικαιοσύνη, αποτελεί μια ακόμα κραυγαλέα απόδειξη της καθεστωτικής αντίληψης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας» το έχουν χρησιμοποιήσει και άλλες κυβερνήσεις. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως το τερματίζουν. Εμπλέκουν στη σύγκρουσή τους με έναν επιχειρηματία τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στις εκδοτικές επιχειρήσεις του εχθρού τους. Το να χαρακτηρίζει ένας υπουργός σκουπιδότοπο δύο ιστορικές εφημερίδες γεμάτες με επώνυμες υπογραφές είναι επικίνδυνο, αν δεν είναι απλώς γελοίο. Στις δημοκρατίες –ακόμη και στη δική μας τη διχαστική δημοκρατία –κάθε δημοσιογράφος έχει τη δική του ευθύνη, κρίνεται για τα δικά του γραπτά και λογοδοτεί μόνο στους αναγνώστες του».

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «»ΤΑ NEA» και «Το Βήμα» είναι ιστορικές εφημερίδες. Για τη Δημοκρατική Παράταξη «ΤΑ ΝΕΑ» είναι ένα έντυπο στο οποίο οι άνθρωποι του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς βρίσκουμε τον εαυτό μας. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε τη φωτογραφία της εφημερίδας στο αεροπλάνο του κ. Καμμένου και την προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κάνουν τον Τύπο σκουπιδότοπο. Τύχη το έφερε οι εφημερίδες αυτές να συνεχίζουν να στηρίζουν την δημοκρατία –και δημοκρατία σημαίνει αντιπαράθεση, πάλη και ενίοτε σύγκρουση ανάμεσα σε συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό και δεν μας παραξενεύουν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που επαληθεύουν τον τρόπο που εμείς κατανοήσαμε το καθολικό δημαγωγικό φαινόμενο που ακούει στο διπλό όνομα Τσίπρα-Καμμένου».

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά fm τόνισε: «Υπάρχει ένα μείζον θέμα, πώς είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της χώρας να δικάζει και να καταδικάζει για κακουργήματα, για βαρύτατα εγκλήματα και να λέει –διά της ανακοινώσεως που φέρει την υπογραφή του –οποιονδήποτε «ναρκέμπορο». Οταν λες αυτή τη λέξη, πρέπει να έχεις πίσω σου απόφαση δικαστική και μάλιστα τελεσίδικη η οποία να καταδικάζει αυτόν που τον ονομάζεις έτσι ώστε να μπορείς να το επικαλεστείς. Το αν εκκρεμοδικεί οτιδήποτε και το πού θα καταλήξει αυτή η υπόθεση το αποφασίζουν τρίτοι. Ευτυχώς… Δεν το αποφασίζει κάθε φορά η κυβέρνηση, ούτε προεξοφλεί και προαναγγέλλει την καταδίκη και μάλιστα βαριά. Αυτό δεν είναι δουλειά του Πρωθυπουργού σε μια δημοκρατία. Αυτά μπορεί να τα κάνει ο Ερντογάν, αλλά και αυτός, τον βλέπω, διστάζει να τα κάνει τόσο ανοικτά».