Στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Rai ο πρώην γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι.

«Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε σε διάλογο με τα Πέντε Αστέρια αλλά όχι για να στηρίξουμε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουίτζι Ντι Μάιο», δήλωσε ο Ρέντσι. «Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι θα χάναμε την εκτίμηση των ψηφοφόρων», πρόσθεσε.

Ο Ματέο Ρέντσι εξέφρασε την άποψη ότι «το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορούν να το χτίσουν, μαζί, πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μέχρι χθες επιτίθεντο με προπηλακισμούς η μία στην άλλη».

Τόνισε βέβαια ότι την στάση των «Δημοκρατικών» θα την καθορίσει η διεύθυνση του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη.

«Προς το παρόν, όμως, δεν γνωρίζω γερουσιαστές μας οι οποίοι να έχουν ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τους πεντάστερους», είπε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά ένα από τα κύρια προγραμματικά σημεία των Πέντε Αστέρων, το «εισόδημα του πολίτη» για στήριξη των ανέργων, ο Ρέντσι δήλωσε ότι το θεωρεί «μη εφαρμόσιμο».