Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι μια συνάντηση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων εβδομάδων» τόνισε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση, για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

«Η σθεναρή στάση μου απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ απέδωσε καρπούς»

Ο Τραμπ υπενθύμισε μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν, τις κριτικές που είχε δεχθεί από τους επικριτές του την εποχή που επικρατούσε η μέγιστη ένταση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και οι δύο ηγέτες αντήλλασσαν σχεδόν καθημερινά προσωπικές προσβολές και απειλές για πόλεμο.

«Θυμάστε τι έλεγαν; ‘θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο’», είπε απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του ο Τραμπ. «Όχι, το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν!», υπογράμμισε.

Ο Τραμπ εξέφρασε εξάλλου με κάποια επιφύλαξη αισιοδοξία για τη σύνοδο κορυφής που αναμένεται να έχει ως τον Ιούνιο με τον Κιμ, μετά την ιστορική συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των προσεχών τριών ή τεσσάρων εβδομάδων, αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση», αλλά «θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή», σημείωσε.

«Το επαναλαμβάνω, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει». Στην περίπτωση αυτή «φεύγω», κατέληξε.