Οι Αμερικανοί λάνσαραν και ομνύουν στην άποψη «nobody is bigger than the team», αλλά θαρρώ πως στην προκειμένη περίπτωση αυτός ο κανόνας έχει την εξαίρεσή του…

Φαίνεται δηλαδή ότι άθελά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (είναι, έγινε και πάντως) βγάζει κέρατα που πέφτουν βαριά στα ελάφια του Μιλγουόκι!

Προς το παρόν -και μέχρι αποδείξεως του εναντίου –φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από αυτό που μπορεί να του προσφέρει το Μιλγουόκι σε επίπεδο πρωταγωνιστικών βλέψεων.

Οι Μπακς έχουν να δουν χαΐρι και προκοπή στα πλέι οφ του ΝΒΑ από το 2001, όταν έπαιξαν στους τελικούς της Ανατολής, όπου μάλιστα έσυραν σε επτά αγώνες τους Σίξερς (3-4). Εκτοτε, στην πάροδο δέκα επτά ετών, δεν έχουν καταφέρει ποτέ να καβαλήσουν γύρο και συνολικά μετρούν εννέα απανωτούς αποκλεισμούς, με ρεκόρ 14 νίκες και 32 ήττες σε 46 αγώνες.

Χθες τα ξημερώματα στο Seven Heaven οι Σέλτικς νίκησαν στο Γκάρντεν τους Μπακς (που έχουν ρεκόρ 2-8 σε δέκα τέτοια έβδομα ματς) με 112-96 και τους άφησαν πάλι να… ξεροσταλιάζουν! «Αποκλεισθήκαμε, αλλά νιώσαμε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα από τους Σέλτικς και πήραμε ένα μεγάλο μάθημα που θα μας φανεί πολύτιμο στο μέλλον. Διδαχθήκαμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να βγαίνεις και να δίνεις το πρώτο κτύπημα » είπε αναδεικνύοντας τη σημασία του «ουδέν κακόν αμιγές καλού» ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος σκόραρε 22 πόντους με 7/17 σουτ και 9/9 βολές.

Ο εξοβελισμός των Μπακς υπήρξε ένδοξος και σε ένα βαθμό ηρωικός, αλλά προφανώς, έπειτα από πέντε σεζόν στο ΝΒΑ και όντας ένας δακτυλοδεικτούμενος σούπερ σταρ της λίγκας, ο Αντετοκούνμπο νιώθει την ανάγκη να μακροημερεύει στην post season και να μην επιστρέφει από τον Απρίλιο στην Αθήνα για διακοπές!

Επί ημερών του, οι Μπακς έμειναν εκτός νυμφώνος το 2014 και το 2016, ενώ σε τρεις συμμετοχές γνώρισαν ισάριθμους αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο με 7 νίκες και 12 ήττες σε 19 αγώνες.

Τα εγκώμια δεν του φτάνουν. Ηχούν ωραία, αλλά περισσότερο από το να αποθεώνεται ο Γιάννης αποζητάει να μένει στο κάδρο…