Αμεσα αναμένεται να βγει στον αέρα η προκήρυξη για επιπλέον 524 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους της χώρας. Σημειώνεται πως πρόκειται για δέσμευση του ίδιου του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, μετά τη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Κ/2018, και θα αφορά όσους δήμους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτημα για τον διαγωνισμό με τις 8.166 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Ηδη, πάντως, το υπουργείο Εργασίας έχει εγκρίνει τον συνολικό αριθμό των θέσεων εργασίας σε ΟΤΑ α’ βαθμού, που αναμένεται να καλυφθούν από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ. Πρόκειται συνολικά για 36 θέσεις, στις οποίες θα απασχοληθούν άτομα με ειδικές ανάγκες, όσοι έχουν τέκνο, αδερφό ή σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τα τέκνα τους καθώς και ανάπηροι πολέμου και τα τέκνα τους.

Ειδικότερα, 10 θέσεις θα αφορούν τα ΑμεΑ, 7 θέσεις θα καλυφθούν από πολύτεκνους, 3 προσλήψεις θα αφορούν άτομα έμμεσης περίπτωσης ΑμεΑ, 3 θέσεις θα καλυφθούν από άτομα που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση ή τα παιδιά τους, 3 θέσεις προορίζονται για αναπήρους πολέμου ή τα παιδιά τους και τέλος 10 θέσεις θα καλυφθούν από τρίτεκνους.

Μάλιστα, έχει ανακοινωθεί και η κατανομή των «ειδικών» αυτών θέσεων από το υπουργείο Εργασίας. Ετσι, οι 36 αυτές μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων και Μαγνησίας.