Θα ασχοληθώ και σήμερα με το θέμα Διαστημική Ελλάς, παρά το γεγονός ότι από διάφορες πλευρές έχει καταβληθεί μια αγωνιώδης προσπάθεια «να πέσουν οι τόνοι» και να αποχωρήσει το θέμα από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητος. Θα επιμείνω, προκειμένου να αποτίσω φόρο τιμής στο τεράστιο προσόν του υπουργού Παππά να αναδεικνύει μεγάλα ταλέντα της Δημόσιας Διοίκησης και να τοποθετεί τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση (για να μη λέει εδώ κι εκεί ότι τον… δέρνω καθημερινά!).

Μετά λοιπόν την κρίση με την παραίτηση του κυρίου Κριμιζή και τις βαριές καταγγελίες που αυτός διατύπωσε κατά του υπουργού μας, ο Νίκος ο Παππάς δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Δεν κάθισε να μοιρολατρήσει για την (αναπάντεχη) πετριά που του ήρθε κατακέφαλα, όχι. Με μια κίνηση την οποία θα χαρακτηρίσω ματ, τοποθέτησε στη θέση του επικεφαλής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού ένα μεγάλο, όπως θα αποδείξω εν συνεχεία, αστέρι, ονόματι Χριστόδουλο Πρωτοπαπά.

Ο εν λόγω Πρωτοπαπάς είναι αυτό που λέμε ο άνθρωπος που κούμπωσε με τη θέση. Είναι η περίπτωση που είναι δυσδιάκριτο αν η θέση έγινε για τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος για τη θέση. Είναι δηλαδή μια πιο μοντέρνα εκδοχή τού η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;

Ο Αγιος της Διαστημικής Ελλάδας

Φυσικά δεν θα απαντήσω στο φιλοσοφικό ερώτημα, θα αποδείξω όμως του λόγου το αληθές. Παραθέτω εν συνεχεία αποσπάσματα από άρθρο του, αναφορικά με τον (άγνωστο σε εμένα) Αγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

Γράφει λοιπόν στο προσωπικό του blog (σοβαρά όμως!) ο περί ου ο λόγος Πρωτοπαπάς:

«Κανένας Αγιος μέχρι σήμερα από το Συναξάρι της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν έχει τόση μεγάλη σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία όση ο Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης!

(…) Είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Αγιος Πορφύριος όταν ήταν στη ζωή βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια τα γεωλογικά στρώματα του υπεδάφους καλύτερα και από κάθε σεισμολογική έρευνα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο και τα κύτταρα και τους ιούς των ασθενειών πιο αναλυτικά και από το καλύτερο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο!

(…) Αστρονόμοι πήγαιναν να του πουν ότι ανακάλυψαν πλανήτες με ισχυρά αστρονομικά τηλεσκόπια και τους καθοδηγούσε να ανακαλύψουν άλλους μεγαλύτερης σημασίας διπλανούς με αυτούς που ανακάλυψαν».

Επίσης να αναφέρω ότι στο άρθρο του ο νέος επικεφαλής του ΕΛΔΟ αποκαλύπτει θαύμα του Αγίου, με κάτι μοναχές που τον επισκέφθηκαν στο ησυχαστήριό του και αυτός δεν τις άφηνε να φύγουν παρότι περασμένη η ώρα, αλλά εκείνες, ύστερα από θαύμα του Αγίου πήγαν με ταξί στο δικό τους μοναστήρι, την ώρα που έπρεπε, διότι ο Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης είχε, ο επιστήμων, στο μεταξύ επιτύχει να συμπιέσει τον χρόνο!

Τούτων δοθέντων, θέλω να ελπίζω ότι τώρα που, ελέω του διορατικού όσο και ταλαντούχου στην ανακάλυψη και ανάδειξη τέτοιων προσωπικοτήτων υπουργού Παππά, έγινε πρόεδρος του ΕΛΔΟ, μία από τις πρώτες πράξεις που θα κάνει θα είναι να χαρακτηρίσει τον Αγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη προστάτη της Διαστημικής Ελλάδος. Δεν περιμένω τίποτε λιγότερο…

Με τη γίδα στην πλάτη

Ζούμε την απόλυτη τρέλα στην πολιτική αντιπαράθεση. Η κυβέρνηση εγκαλεί, για πολλοστή φορά, τον πρόεδρο Κυριάκο να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου της offshore από την οποία χρηματοδοτήθηκε με 800.000 ευρώ η επιχείρηση ρούχων της συζύγου του Μαρέβας. Ο πρόεδρος Κυριάκος δεν απαντάει, γιατί πλέον έχει περάσει στο άλλο άκρο –δεν σας απαντώ, γιατί δεν θα παίξω στο δικό σας γήπεδο ούτε θα με σύρετε εσείς όμηρο με το τι παράγουν κάθε φορά τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου.

Σωστό, λάθος, είναι μια πολιτική επιλογή για την οποία και θα κριθεί από τους πολίτες. Η κυβέρνηση όμως, που έχει το κουρελιασμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, κορόνα στο κεφάλι της, θα μας πει τίποτε για εκείνον τον σύμβουλο Τσακαλώτου, ο οποίος πιάστηκε μαζί με δύο άλλους με τη γίδα στην πλάτη και εξακολουθεί να προσφέρει τις σοβαρές υπηρεσίες του στον υπουργό και την κυβέρνηση σαν να μην τρέχει τίποτε; Ο ίδιος ο υπουργός, ο λαλίστατος υπουργός Τσακαλώτος, γιατί δεν μας εξηγεί, με εκείνα τα υπέροχα greeklish που χρησιμοποιεί, τι θα κάνει με το παλικάρι αυτό, πού βρίσκεται τώρα το θέμα του καταγγέλλοντος κ.λπ.;

Επίσης, η αδέκαστος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία (Πολυ)Ξένη Δημητρίου, η Μητέρα Τερέζα της ελληνικής Δικαιοσύνης, γιατί δεν ζητάει την επιτάχυνση της ανακριτικής διαδικασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει γίνει με τον περί ου ο λόγος σύμβουλο Τσακαλώτου;

Κρίμα δεν είναι να κουρελιάζεται έτι περαιτέρω το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση

Υπενθυμίζω, για όσους έχουν χάσει συνέχειες του έργου, πως «Το Βήμα» αποκάλυψε την Κυριακή ότι πολίτης που κατονόμασε στις φορολογικές Αρχές (και αποδείχθηκε αληθής) μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής διεκδίκησε από το Δημόσιο τη νόμιμη αποζημίωσή του. Δεν την έλαβε ποτέ –καταγγέλλει –διότι σύμβουλος του Τσακαλώτου, βιοτέχνης στον… πρότερο έντιμο βίο του –διεκδίκησε για την πάρτη του και όχι για ξένες τσέπες 1,8 εκατ. ευρώ για να προωθήσει την αποζημίωση.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί εδώ και επτά μήνες, ο Τσακαλώτος λέει ότι την έστειλε στον εισαγγελέα προς διερεύνηση τον Νοέμβριο του 2017, αλλά παρά τη σοβαρότητά της ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Από πουθενά. Ούτε από εισαγγελία ούτε από Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά ο Κυριάκος καλείται να απαντήσει ποιος είναι ο χρηματοδότης της εταιρείας της συζύγου του. Διότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τα υπόγεια του Μαξίμου…

Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Για να το ισοσκελίσει κάπως το πράγμα η κυρία (Πολυ)Ξένη, εισηγούμαι με όλο τον προσήκοντα σεβασμό που με διακρίνει πάντοτε όταν απευθύνομαι στους θεσμούς της Δικαιοσύνης, να προχωρήσει σε δύο κινήσεις, οι οποίες ασφαλώς θα ενισχύσουν το καθημαγμένο ηθικό πλεονέκτημα της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης να διατάξει:

n μία Προκαταρκτική για τις offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη, που αποτελούν όπως είναι γνωστό μείζονος σημασίας θέμα για την ελληνική κοινωνία, και

n μία κατά του καθηγητή Διαστημικής κυρίου Κριμιζή, που δεν… πάταγε στο γραφείο του και τόλμησε μετά να αφήσει υπονοούμενα για τον αδιάφθορο υπουργό Παππά, σαν δεν ντρέπεται! Ο Καθηγητής…

Το φασούλι από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο μεταξύ είμαι όλος περιέργεια να δω τι θα κάνει η Μητέρα Τερέζα της ελληνικής Δικαιοσύνης, η κυρία (Πολυ)Ξένη Δημητρίου, με το χθεσινό φασούλι που της ξεφύτρωσε και το οποίο αφορά εξ ολοκλήρου την κολλητή της φίλη, γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μάρη Παπασπύρου. Πρόκειται για μήνυση –μηνυσάρα για την ακρίβεια –που της υπέβαλε χθες το Σωματείο Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ, με κατηγορίες που αφορούν τον… μισό Ποινικό Κώδικα.

Η μήνυση των εργαζομένων του πολύπαθου οργανισμού αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες των ελεγκτών που έχει αποστείλει στο Κέντρο η κυρία Παπασπύρου, τα οποία περιγράφονται εισαγωγικά (αντιγράφω από ανακοίνωσή τους) ως εξής: «Η ακραίως πολιτικά κατευθυνόμενη και εξόχως μεροληπτική διενέργεια των ελέγχων στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπό την καθοδήγηση της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων απόκρυψης στοιχείων ή και χάλκευσης αυτών. Ο εκφοβισμός, η στοχοποίηση και η προσπάθεια χειραγώγησης υπό την καταχρηστική καθοδήγηση της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο ΚΕΕΛΠΝΟ με απροκάλυπτο και κραυγαλέο τρόπο. Η απόκρυψη της γενικής επιθεωρήτριας (…) επί έναν χρόνο των καταγγελιών του Σωματείου για παράνομους διορισμούς κ.λπ. κ.λπ.».

Ναι, ξέρω, υπάρχει πάντα το δικονομικό ενδεχόμενο η μήνυση να κριθεί νόμω αβάσιμος και να τεθεί στο αρχείο. Πράγματι μπορεί να συμβεί. ΤΩΡΑ. Μετά όμως; Μετά, λέω, σε έναν χρόνο ας πούμε, που θα επανακατατεθεί προσαυξημένη με νέα στοιχεία, ποιος θα διασώσει την κυρία Παπασπύρου, που εξ όσων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ το είχε πάρει πολύ πατριωτικά το θέμα;