Η… δευτέρα παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς στην Ελλάδα είναι γεγονός από χθες το απόγευμα. Ο πορτογάλος προπονητής έφτασε στη χώρα μας και εννοείται πως από σήμερα ανοίγει και το «δεύτερο κεφάλαιο» στον τόμο με τον σχεδιασμό του νέου Ολυμπιακού. Ο 48χρονος από σήμερα κιόλας αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους ανθρώπους των Ερυθρολεύκων προκειμένου να προχωρήσει η ιδέα του για τη δημιουργία της επόμενης αγωνιστικής εκδοχής. Ο Μαρτίνς θα είναι την Κυριακή στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το ματς με τον Παναιτωλικό. Πιθανότατα αυτή θα είναι και η… τελευταία ευκαιρία των ποδοσφαιριστών που ανήκουν στο φετινό ρόστερ να υπερασπιστούν τη θέση τους, με θέα στην επανεκκίνηση που έρχεται. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι αλλαγές θα είναι πολλές σε ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό. Προς το παρόν όμως κάτι παραπάνω επ’ αυτού γνωρίζει μόνο ο Μαρτίνς και κανείς άλλος.

«Θα γυρίσω δυνατός»

Σε αυτό το δεύτερο ταξίδι του, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού δεν ήρθε μόνος του. Πληροφορίες από την Ιβηρική Χερσόνησο επιμένουν πως συνοδεύεται από έναν συμπατριώτη του, ο οποίος είναι εδώ ίσως και για να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία του με τους Πειραιώτες σε ό,τι αφορά τα τμήματα υποδομής. Ηρθε για να δει προπονήσεις, να παρακολουθήσει τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας και προφανώς να καταθέσει τις προτάσεις του. Το αν θα προκύψει και συνεργασία δεν το γνωρίζει κανείς. Είναι σίγουρο πάντως ότι επιθυμία τόσο του κλαμπ όσο και του Μαρτίνς είναι να έρθει πιο κοντά η πρώτη ομάδα με τα τμήματα υποδομής. Ο πορτογάλος προπονητής άλλωστε έχει καταθέσει διαπιστευτήρια στην ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών.

Λέγαμε όμως για το ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό. Αναμέτρηση όπου σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα για τους Πειραιώτες. Η πρώτη αυτονόητη, μιας και ο Λεονάρντο Κούτρης χθες υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αριστερό του ώμο. «Θα επιστρέψω πιο δυνατός» έγραψε στον λογαριασμό του στα social media, αναρτώντας μια φωτογραφία από τον θάλαμο του νοσοκομείου. Η επιστροφή του φυσικά υπολογίζεται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Είπαμε όμως «αλλαγές», όχι «αλλαγή». Θα αλλάξουν και άλλοι σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν κόντρα σε Κέρκυρα και Απόλλωνα.

n Στη Γαλλία βρίσκεται ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος χθες φιλοξενήθηκε στην εκπομπή που παρουσιάζουν στη γαλλική τηλεόραση οι Γουίλιαμ Γκαλάς, Φρανκ Λεμπέφ και Εμάνουελ Πετί. Ο Κορσικανός συζήτησε με τους τρεις θρύλους του γαλλικού ποδοσφαίρου για όσα έζησε στην Ελλάδα, για τον τεχνικό της Μονακό Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά και για τους Μήτρογλου, Μανωλά και Βαλβέρδε.