Ο Χρήστος Αλμπάνης βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Ενωση έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα του Απόλλωνα, προσφέροντας ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ για να φορέσει τη δική της φανέλα και όχι του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού, που επίσης φέρονται ότι εξετάζουν την περίπτωσή του.
Η ΑΕΚ ποντάρει πολλά στην επιθυμία του Αλμπάνη να αγωνιστεί σε μια ομάδα που έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και αναδεικνύει έλληνες ποδοσφαιριστές, αφού ο κορμός της στηρίζεται σε γηγενείς παίκτες, που μέσω των εμφανίσεών τους με τον Δικέφαλο έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές τους και παράλληλα έχουν καθιερωθεί στην Εθνική.
Τα παραπάνω η ΑΕΚ τα προσέφερε στους ποδοσφαιριστές και στα χρόνια της παντοκρατορίας της. Κάτι που επιχειρεί να κάνει και τώρα, αποτελώντας τον ιδανικό προορισμό για κάθε έλληνα παίκτη. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια με τον Τάσο Μπακασέτα, που επέλεξε την Ενωση ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και φέτος η ΑΕΚ φιλοδοξεί να συμβεί το ίδιο και με τον Αλμπάνη.
Ο 24χρονος ακραίος πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν με τον Απόλλωνα και παράλληλα έχει εξελιχθεί σε ποδοσφαιρική αδυναμία του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο οποίος ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που έθεσε υπόψη διοίκησης και προπονητή την υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χιμένεθ άναψε το πράσινο φως, ενώ θετική άποψη έχει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.