Την αντίδραση που έχει βγάλει πολλάκις σε ανάλογες περιπτώσεις όπου βρέθηκε –όπως τώρα –με την πλάτη στον τοίχο θέλει να βγάλει απόψε (20.00 – Novasports 1) o Ολυμπιακός στο Κάουνας, καθώς σε 40 λεπτά παίζει όλη την (ευρωπαϊκή) χρονιά.

Στη Ζαλγκίριο Αρένα χθες είχε αγώνα χόκεϊ επί πάγου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (γι’ αυτό άλλωστε Ζαλγκίρις και Ολυμπιακός προπονήθηκαν στο βοηθητικό) και οι Ερυθρόλευκοι δεν θέλουν απόψε να γλιστρήσουν στον… πάγο που θα προσπαθήσει να τους στήσει τεχνικά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, πιο δυναμικοί, με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος. Πρέπει να διαβάσουμε καλύτερα την αντίπαλη άμυνα και να αποφύγουμε κάποια λάθη. Σε αυτά τα παιχνίδια μετρά η ψυχή και όταν η ψυχή είναι δυνατή υπερνικά την κούραση. Νομίζω πως θα βγάλουμε αντίδραση, γιατί η εικόνα που δείξαμε δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και μας αδικεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η ομάδα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς που χάλασαν την αρμονία και τους ρόλους. Δεν υπάρχουν όμως δικαιολογίες τώρα» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος που είδε και πάλι τον Γιώργο Πρίντεζη να πονάει και να μην προπονείται, αλλά είναι αποφασισμένος να τον έχει στη δωδεκάδα, εκτός εάν του πει ο ίδιος το «όχι».

Ομως στο πρώτο παιχνίδι στη Λιθουανία ήταν ωσεί παρών, άρα πρέπει να παίξει σε αυτή την κατάσταση;

«Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί τώρα. Οταν γράφατε όλοι και διθυραμβολογούσατε μετά το δεύτερο ματς όπου έπαιξαν όλοι οι τραυματίες με ενέσεις, ήσασταν υπέρ. Τώρα με ρωτάτε αν πρέπει να παίζουν οι τραυματίες ή όχι» απάντησε στο ρητορικό ερώτημα ο κόουτς του Ολυμπιακού που θέλει να «ζήσει» και να «πεθάνει» με τα πιστεύω του και κυρίως τους παίκτες που υπολογίζει περισσότερο.

«Εχουμε εμπειρία»

Πάντως δεν αποκλείεται η έκπληξη της τελευταίας στιγμής (αλλαγή δηλαδή στη δωδεκάδα), εάν κάποιος παίκτης δεν μπορεί καθόλου.

«Το ότι έχουμε ξαναβρεθεί σε ανάλογη περίπτωση δεν σημαίνει κάτι πέρα από το γεγονός ότι έχουμε εμπειρία σε αυτές τις καταστάσεις. Νομίζω πως το μεγαλύτερο στοιχείο σε μια σειρά όταν είσαι πίσω είναι η θέληση που θα δείξεις στο παρκέ. Σίγουρα υπάρχει το κομμάτι της τακτικής και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως η θέλησή της είναι αρκετή προκειμένου να βγάλει και μεγάλες φάσεις στο παρκέ και μεγάλες άμυνες, να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική και να καταφέρει οτιδήποτε στο παρκέ».