Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εθνικά θέματα και με παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε «φιάσκο» την υπόθεση για τις δύο γαλλικές φρεγάτες κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας τη στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει κόκκινο.

Τα πυρά του προέδρου της ΝΔ για την απόκτηση των γαλλικών φρεγατών, με παρέμβαση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αποτελούσαν ευθεία απάντηση στην έκτακτη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, αλλά και σαφές μήνυμα ότι ο ίδιος σε κρίσιμα ζητήματα όπως η άμυνα της χώρας και τα εξοπλιστικά παίρνει πάνω του την τακτική και τις κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτσάκης καταλόγισε, ουσιαστικά, σύγχυση και αλαλούμ στην κυβέρνηση για την υπόθεση της χρονομίσθωσης των δύο φρεγατών, επισημαίνοντας πως «είναι πρωτοφανές» για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα άλλα να λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Καμμένος και άλλα ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Εστιάζοντας στις τρεις κυβερνητικές γραμμές για το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών, πρόσθεσε πως δεν μπορεί να φανταστεί πως ο Πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τον Εμανουέλ Μακρόν χάθηκε για άλλη μια φορά στη μετάφραση. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα στο θέμα των φρεγατών την ώρα που είναι συνεχείς οι τουρκικές προκλήσεις. Καταλήγοντας, τόνισε με έμφαση: «Μας εκθέτετε διεθνώς. Δοκιμάζετε τις σχέσεις με τους συμμάχους μας και τραυματίζετε το αίσθημα εθνικής ασφάλειας. Ελπίζω να μην χρειαστεί να έρθω ξανά σε αυτό το θέμα, τουλάχιστον δημόσια».

Νωρίτερα, τις αναφορές Καμμένου για το θέμα των φρεγατών είχε σχολιάσει με παρέμβασή του στο Τwitter και ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. «Κουβέλης: Παίρνουμε με leasing δύο φρεγάτες FREMM. Τζανακόπουλος: Υπάρχουν διερευνήσεις για διάφορα projects. Καμμένος: Συζητάμε μόνο για ναυπήγηση φρεγατών. Τρεις γραμμές για δύο φρεγάτες. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση», ήταν η καυστική ανάρτησή του.