Το μεθυστικό άρωμα του Τσάμπιονς Λιγκ τρελαίνει κάθε γωνιά του πλανήτη. Μυσταγωγία. Ενα θρυλικό γήπεδο, το Ανφιλντ, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει απόψε (21.45) μια μάχη αστεριών. Το σεντόνι θα τεντωθεί και η Λίβερπουλ με τη Ρόμα θα ριχτούν στη μάχη. Θα πέσουν στη φωτιά, με τις δύο ομάδες να σκέφτονται μόνο την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο μεγάλος αποψινός ημιτελικός ανάμεσα σε Κόκκινους και Τζιαλορόσι έχει και χρώμα ελληνικό.

Ο Κώστας Μανωλάς οδήγησε την ομάδα της Αιώνιας Πόλης στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σκοράροντας το γκολ της λύτρωσης κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Τα έβαλε με τον Μέσι και τον Σουάρες. Τα κατάφερε. Απόψε έχει μιαν ακόμα δύσκολη αποστολή, καθώς καλείται να εξουδετερώσει έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Δεν χωράει αμφιβολία πως η παρουσία του Μανωλά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι και μια διαφήμιση για τη χώρα μας, σε καιρούς μάλιστα που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιες στιγμές.

Η πρώτη μάχη των δύο ομάδων στο ιστορικό Ανφιλντ μπορεί να κρίνει πολλά. Μπορεί να μην κρίνει τίποτα και όλα να ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς του Ολίμπικο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι Λίβερπουλ και Ρόμα έφεραν τα πάνω κάτω από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ξεκίνησαν τη διαδρομή τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πόσοι περίμεναν αυτό το ταξίδι; Σημασία δεν έχει πόσοι το περίμεναν. Σημασία έχουν εκείνοι που το πίστεψαν. Ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του. Ο Κώστας Μανωλάς και η «παρέα» του.

Απόλυτος αιφνιδιασμός

Η Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει απόψε τη Ρόμα έχοντας ξεκάθαρο στόχο να πετύχει αυτό που έκανε και εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός θα είναι φυσικά το ζητούμενο για τους Κόκκινους, αλλά είναι προφανές ότι οι Ιταλοί πηγαίνουν διαβασμένοι στο Ανφιλντ. Καταλαβαίνουν πως σ’ αυτή την αρένα του μεγάλου αγγλικού λιμανιού, η Λίβερπουλ είναι σε θέση να λυγίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά όμως και οι Ρωμαίοι φρόντισαν να δείξουν το σθένος τους. Φρόντισαν να κάνουν επίδειξη ψυχικών αποθεμάτων στο δεύτερο παιχνίδι με την Μπάρτσα. Σε λίγες ώρες οι δύο ομάδες θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο του Ανφιλντ. Θα ακουστεί ο ύμνος. Το σεντόνι θα πάλλεται. Κι όταν η μπάλα θα κυλήσει στο χορτάρι, τότε… αρχίζει το ματς και μια μεγάλη μάχη ή για την ακρίβεια η πρώτη μάχη, με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο. Θα ακολουθήσει και δεύτερη στην Αιώνια Πόλη.