«Μισό περίπου αιώνα μετά την εγκαθίδρυση της χούντας των συνταγματαρχών, η Ελλάδα είναι τυπικά δημοκρατική χώρα, όμως δημοκρατία, ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση όλων των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά δεν έχουν ακόμη κατοχυρωθεί», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε δήλωσή του για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967.

Στη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης προσθέτει:

«Εξακόσιες χιλιάδες Έλληνες εργάζονται στο εξωτερικό, 1,5 εκατ. συμπολίτες μας είναι άνεργοι, το δε επίπεδο όλων των συμπολιτών μας έχει κατά 50% και πλέον μειωθεί.

Αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν οι νέοι του Πολυτεχνείου μένουν ακόμη ανεκπλήρωτα. Πέρασαν πολλοί πρωθυπουργοί που σχεδόν όλοι βαρύνονται με ψέματα και ασυγχώρητα λάθη. Η μισή Κύπρος κατέχεται από την Τουρκία και τώρα οι γείτονες μας, παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες και κατ΄ουσίαν εγείρουν αξιώσεις στο μισό Αιγαίο. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι φεύγουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αλλά έχει βάλει υπογραφές βαρύτατες για πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022, 2,4% μέχρι το 2060 και υπερκόφτη που θα ισχύει για 99 χρόνια και θα δημεύει στη πρώτη αδυναμία πληρωμής κρατικού αξιόγραφου κάθε δημόσια και δημοτική περιουσία των Ελλήνων. Δεν φθάνουν όλα αυτά και κάποιοι αχαρακτήριστοι υπουργοί υπόσχονται νέους συμβασιούχους και προσλήψεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Αν εξετάσει κάποιος την Ελλάδα του 2018 θα διαπιστώσει λαϊκό ιδρώτα και μόχθο που πήγαν χαμένοι κάτω από τον αδίσταχτο κομματισμό, παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η Ένωση Κεντρώων καλεί σε νέους αγώνες γιατί η φωνή των ηρώων του Πολυτεχνείου εξακολουθεί προδιδόμενη».