Ένας μαθητής τραυματίστηκε την Παρασκευή σε λύκειο της Φλόριντας, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι τιμούσαν τη 19η επέτειο από τη σφαγή στο Κολουμπάιν του Κολοράντο, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Η αστυνομία της κομητείας του Μάριον, στην κεντρική Φλόριντα, ανέφερε ότι μετά τις καταγγελίες για πυροβολισμούς στο λύκειο του Φόρεστ συνελήφθη ένας ύποπτος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας μαθητής έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και φέρει τραύματα στο πόδι.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε την ώρα που οι μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα ετοιμάζονταν να συγκεντρωθούν για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Κολουμπάιν.

Στις 20 Απριλίου του 1999 δυο μαθητές του Κολουμπάιν σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή τους προτού αυτοκτονήσουν. Έκτοτε μαζικές δολοφονίες σημειώνονται με συγκλονιστική συχνότητα στις ΗΠΑ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη σφαγή σε δημόσιο σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ σημειώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο Πάρκλαντ της Φλόριντα με 17 νεκρούς. Αυτό πυροδότησε ένα πανεθνικό μαθητικό κίνημα που αιτείται να δοθεί τέλος στις σφαγές αυτές με πυροβόλα όπλα και να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στα όπλα αυτά.