Αλλο ένα μαφιόζικο χτύπημα στον άγριο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στα κυκλώματα της νύχτας εκτιμούν οι διωκτικές Αρχές ότι είναι η ενέδρα θανάτου που στήθηκε χθες το βράδυ με θύμα τον 43χρονο Γιώργο Λίτσα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς και είχε σχέση με βαριά ονόματα του υποκόσμου.

Σεσημασμένος για αδικήματα της νύχτας είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες και ξυλοδαρμούς, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν μαζί με άλλους 35 για προστασία σε καταστήματα στον Πειραιά, ενώ το όνομά του υπάρχει και στην ογκώδη δικογραφία του 2011 με σοβαρές υποθέσεις εκβιασμών.

Χθες λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ ο 43χρονος βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο ήταν γαζωμένο από σφαίρες στη διασταύρωση των οδών Πεισιστράτου και Τριπόλεως στους Αγίους Αναργύρους, κοντά στο σπίτι όπου διέμενε. Είναι φανερό ότι ακολουθώντας το σχέδιο εξόντωσης κατάφεραν και αιφνιδίασαν το θύμα που είχε μπει στο αυτοκίνητό του και δέχθηκε καταιγισμό πυρών με όπλο τύπου Tokarev.

Μαφιόζικες δολοφονίες.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του «προφίλ» του στον υπόκοσμο ήταν οι διασυνδέσεις του με ισχυρά χαρτιά της νύχτας, γεγονός που προκαλούσε τριβές και αντιπαραθέσεις με μέλη αντίπαλων φατριών. Αλλωστε και στο παρελθόν είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του.

Οι μαφιόζικες δολοφονίες, με θύματα τον Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017, τον Βασίλη Στεφανάκο φέτος στις 17 Ιανουαρίου και χθες τον 43χρονο, φαίνεται ότι αποτελούν τους κρίκους μιας αλυσίδας που σηματοδοτεί έντονες συγκρούσεις στον υπόκοσμο. Οι Αρχές μετά τη χθεσινή δολοφονία φοβούνται ότι θα ανοίξει νέος κύκλος «εκκαθαρίσεων».

Αλλωστε ο Λίτσας είχε στενές σχέσεις με τον Γρίβα και το πιο πιθανόν είναι να υπάρχει σύνδεση στις δύο υποθέσεις. Οι διωκτικές Αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το σενάριο των αντιποίνων και της βεντέτας στον υπόκοσμο.