Μπορεί η χρονιά να έχει ακόμα μερικές στροφές για την ολοκλήρωσή της, όμως στην ΑΕΚ έχουν βάλει στο κάδρο τον σχεδιασμό για την επόμενη. Ηδη το ζήτημα των ανανεώσεων έχει προχωρήσει και αναμένεται να κορυφωθεί, ενώ στο προσκήνιο έρχονται σιγά σιγά και τα μεταγραφικά. Εκεί όπου η Ενωση αναμένεται να κινηθεί δυναμικά, αποκτώντας τουλάχιστον έναν παίκτη για κάθε γραμμή. Μιας και πέρα από την ενίσχυση που δεδομένα χρειάζεται, θα υπάρξουν και αποχωρήσεις οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν.

Το βάρος στα άκρα

Μια θέση στην οποία ξεκάθαρα πονά η ΑΕΚ είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ. Αφού στο ρόστερ ως τέτοιοι λογίζονται αυτή τη στιγμή μονάχα οι Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης. Κάτι που έχει κάνει τον Χιμένεθ να βαφτίσει ακραίο τον Μπακασέτα ή εξτρέμ τον Λόπες, προκειμένου να καλύψει το συγκεκριμένο κενό.

Η απόφαση για απόκτηση ποδοσφαιριστή εκεί είναι «κλειδωμένη» και μάλιστα οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» θέλουν τους Κιτρινόμαυρους να έχουν στην ατζέντα τους και κάποια συγκεκριμένα ονόματα. Οπως αυτό του Ισπανού Μπούργκι ή του Πορτογάλου Ερνάνι. Δύο ποδοσφαιριστών που είχαν απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως για τα άκρα της επίθεσης οι κινήσεις που θα κάνει η ΑΕΚ το καλοκαίρι μπορεί να είναι και δύο. Μιας και στην περίπτωση που δεν βρεθεί η φόρμουλα για την παραμονή του Χριστοδουλόπουλου, θα προκύψει μια επιπλέον ανάγκη. Η οποία δεν αποκλείεται να καλυφθεί από την εγχώρια αγορά, με μια λύση όπως εκείνη του Μασούρα του Πανιωνίου ή του Αλμπάνη από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

«Καίει» του φορ

Ενα άλλο μεταγραφικό ζήτημα που απασχολεί και μάλιστα σοβαρά την ΑΕΚ είναι αυτό του σέντερ φορ. Η Ενωση θα προχωρήσει στην αγορά του Μάρκο Λιβάγια από τη Λας Πάλμας, όμως προς το παρόν δεν μπορεί να ειπωθεί πως θα συμβεί κάτι ανάλογο και με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο αργεντινός στράικερ επιστρέφει στην ισπανική ομάδα μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του και παρά την προσπάθεια που σίγουρα θα κάνουν οι Κιτρινόμαυροι για να τον κρατήσουν κοντά τους, αναζητούν ήδη εναλλακτικές. Μιας και η υπόθεση του «Τσίνο» μόνο απλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ερωτηματικό ο τρίτος κίπερ

Η αποχώρηση του Γιάννη Ανέστη από την ΑΕΚ με το τέλος της σεζόν θεωρείται δεδομένη και ως εκ τούτου στο ρόστερ μένουν μονάχα οι Μπάρκας, Τσιντώτας. Δύο τερματοφύλακες που έχουν δείξει πως μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηριχθεί πάνω τους η Ενωση, όμως θα πρέπει να υπάρξει και προσθήκη για να συμπληρωθεί η τριάδα κάτω από τα δοκάρια. Κάτι που θα γίνει είτε μέσω μεταγραφής, είτε μέσω προώθησης κάποιου παίκτη από τη Β ομάδα, όπως για παράδειγμα ο Ντούνης ή ο Παπαδόπουλος.

Η πώληση – βαρόμετρο

Οι παραπάνω κινήσεις είναι αυτές που απασχολούν τη δεδομένη στιγμή την ΑΕΚ, όμως δεν αποκλείεται στην πορεία να προκύψουν και νέες. Μιας και στον ορίζοντα υπάρχει και το ενδεχόμενο της πώλησης κάποιου βασικού παίκτη του κορμού, όπως για παράδειγμα των Σιμόες, Γαλανόπουλου και Βράνιες. Κάτι που αν συμβεί θα αλλάξει αυτόματα και τον μεταγραφικό χάρτη για την Ενωση, η οποία ήδη «τσεκάρει» την αγορά για λύσεις στα μετόπισθεν ή στον άξονα. Προκειμένου να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στη χρονιά που ξεκινά η ΑΕΚ θα μπει από νωρίς στην ευρωπαϊκή περιπέτεια, διεκδικώντας μια θέση στους ομίλους του Champions League.