Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία μετά την καταγγελία για την κλοπή ενός ακριβού βρογχοσκοπίου από το Πνευμονολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Την κλοπή του βρογχοσκοπίου, αξίας 11.000 ευρώ, συγκεκριμένου κατασκευαστικού οίκου και σειριακού αριθμού, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.

Η κλοπή διαπιστώθηκε προχθές από τη διευθύντρια του Πνευμονολογικού Τμήματος και αμέσως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης του νοσοκομείου, έγιναν όλες οι ενέργειες και παράλληλα διατάχθηκε η διεξαγωγή Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η κλοπή έγινε κατά το διάστημα της τελευταίας εβδομάδας.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έσπευσαν στο νοσοκομείο έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, το οποίο εξετάζουν στα εργαστήρια μήπως εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις. Ερευνούν ακόμα λεπτομερώς τον χώρο όπου έγινε η κλοπή προκειμένου να συλλέξουν υλικό, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί για τις έρευνες.

Οι φόβοι. Οι αρμόδιοι της Ασφάλειας εκφράζουν φόβους για την περίπτωση που επαναληφθεί το μπαράζ κλοπών πανάκριβων ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία της χώρας, όπως είχε συμβεί και τον περασμένο χρόνο.

Η υπόθεση των κλοπών είχε εξιχνιαστεί και ως δράστες είχαν ταυτοποιηθεί τρεις Κολομβιανοί.

Η συμμορία που ειδικευόταν στις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από νοσοκομεία ήταν, όπως διαπιστώθηκε, μέλος καρτέλ από τη Λατινική Αμερική με οργανωμένη δράση σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ο κύκλος δράσης της στην Ελλάδα άρχισε στα μέσα Μαΐου, κλέβοντας ιατρικό εξοπλισμό από τον Αγιο Σάββα, και ακολούθησαν κλοπές από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας και από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου