Οι μαύρες μέρες στον Παναθηναϊκό δεν έχουν τελειωμό. Πάνω που οι παίκτες χαρίζουν έστω και στιγμιαίες χαρές στον κόσμο, όπως αυτή με τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, έρχονται οι δικαστικές αποφάσεις να επαναφέρουν τον σύλλογο στη σκληρή πραγματικότητα.

Χθες, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για τις εκδικάσεις των υποθέσεων των Μίκαελ Εσιέν, Σεμπάστιαν Λέτο και Χοσέ Τοτσέ και επέβαλε στους Πράσινους ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για καθεμία περίπτωση (δηλαδή συνολικά 9 βαθμούς), ενεργοποιώντας τις σχετικές αιτήσεις των τριών παικτών.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι ο Παναθηναϊκός έχει περιθώριο έως τις 27 Απριλίου, δηλαδή πέντε εργάσιμες ημέρες μετά το επόμενο παιχνίδι του (την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο), για να δώσει ποσό περίπου 95.000 ευρώ προκειμένου να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Χρήματα τα οποία μεταφράζονται ως εξής: Στον Τοτσέ οφείλονται ακόμα 20.000 ευρώ, με τα οποία εξοφλείται πλήρως. Από το 2013, άλλωστε, που κέρδισε την προσφυγή, έχει εισπράξει σχεδόν 900.000 ευρώ. Ο Λέτο έχει μία ληξιπρόθεσμη δόση 50.075 ευρώ (συνολικά του οφείλονται περίπου 150.000) και ο Εσιέν έχει μία ληξιπρόθεσμη δόση 25.000 ευρώ (περίπου 200.000 ευρώ τα οφειλόμενα που απομένουν).

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου, τόσο στη συνομιλία που είχε με οπαδούς χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ, όσο και με δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια, εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα χρήματα θα δοθούν.

Δεν πείστηκαν

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το -9, περίπου 30 εξαγριωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν στα γραφεία της ΠΑΕ για να ζητήσουν εξηγήσεις και να μάθουν τι σκοπεύει να κάνει η διοίκηση. Οι δύο εξ αυτών συζήτησαν με τον Βασίλη Κωνσταντίνου, ο οποίος τους καθησύχασε ότι τα χρήματα θα δοθούν και δεν θα τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός, λέγοντάς τους πως ο Γιάννης Αλαφούζος θα χρηματοδοτήσει την ομάδα, με τους οπαδούς πάντως να μην πείθονται απ’ όσα άκουσαν.

Με δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει την τιμωρία. «Για τον Τοτσέ, τον Εσιέν και τον Λέτο χρειάζεται ένα ποσό που είναι βατό και θα το βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο Παναθηναϊκός θα βρει και θα δώσει αυτά τα ποσά για να μην υποβιβαστεί. Μόνο ο μεγαλομέτοχος βάζει λεφτά, δεν βάζει κανένας άλλος».