Η εβδομάδα που πέρασε ήταν η δυσκολότερη από τις πολλές δύσκολες που έχουν περάσει μέσα στη σεζόν. Αποχή από τις προπονήσεις, συζητήσεις επί συζητήσεων με τη διοίκηση, ερωτήσεις για το αν πληρώθηκαν ή όχι, αφαιρέσεις βαθμών που κέρδισαν οι ίδιοι στο γήπεδο και έχασε η διοίκηση στα δικαστήρια. Αυτό που συνέβαινε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού δεν ήταν… ποδόσφαιρο. Ομως την Κυριακή τούς περίμενε μια ομάδα που ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο Ατρόμητος πήγαινε στη Λεωφόρο με τον αέρα της ομάδας που σε εκτός έδρας αναμετρήσεις είχε μόλις μία ήττα. Ηταν, μακριά από το γήπεδό του, ο πιο αποτελεσματικός σύλλογος. Και ήθελε έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την ευρωπαϊκή του έξοδο.

Ολα αυτά μετατρέπουν τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου σε νίκη της χρονιάς για το Τριφύλλι. Δίχως την παραμικρή υπερβολή. Οι παίκτες του Ουζουνίδη, με κατάθεση ψυχής και με τον Βλαχοδήμο να τους κρατάει στα δύσκολα, όταν ο Ατρόμητος γινόταν πιεστικός και έχανε ευκαιρίες, βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 58′. Ο Μάντσον απρόσεκτα πήγε να διώξει την μπάλα, αλλά πέτυχε τα πόδια του Κουρμπέλη, ο Κατσικογιάννης έδωσε το πέναλτι, ο κορυφαίος του αγώνα Αντονι Μουνιέ ευστόχησε και το 1-0 ήταν γεγονός. Ενα σκορ που οι Πράσινοι κράτησαν με άγχος μέχρι το φινάλε, ελέω και της αποβολής του Μυστακίδη που μπήκε στο 64′ και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο στο 82′ (η πρώτη στο 67′), με τον Βλαχοδήμο να κρατά στο φινάλε όρθια την ομάδα του, η οποία… αρνείται να παραδοθεί παρά τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Ατρόμητος τούτη τη φορά δεν είχε καλή μεσοεπιθετική παρουσία ή τουλάχιστον τόσο καλή όσο μας έχει συνηθίσει. Αποδείχτηκε πως όταν οι Βασιλακάκης και Ουάρντα δεν βρίσκονται στη μέρα τους, επηρεάζουν και όλη την υπόλοιπη ομάδα, που περιμένει πολλά από τους συγκεκριμένους δύο όσον αφορά την επίθεση.

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Λουντ, Τζανδάρης, Κάτσε (75′ Μολίνς), Μουνιέ (83′ Στάικος), Λουτσιάνο (64′ Μυστακίδης), Δώνης.

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς (78′ Κωτσόπουλος), Μάντσον, Ντικινί, Βασιλακάκης (62′ Ούμπιδες), Ουάρντα, Μπρούνο (61′ Ντάουντα).

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του την εβδομάδα που πέρασε. «Πριν από το ματς δεν ήξερα πώς θα παρουσιαστούμε. Αλλάξαμε το πρόγραμμά μας για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πολύ επικίνδυνη. Κάναμε λάθη στην αρχή και έφευγαν γρήγορα στην αντεπίθεση. Θα μπορούσαμε και εμείς, αν είχαμε ένα καλό πάρσιμο, μια καλή πάσα, να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες. Ελπίζω να κυλήσει πιο ήρεμα η εβδομάδα για να τελειώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τη σεζόν».

Χρήματα από την Αλ Αΐν

Η προσφυγή του Παναθηναϊκού στη FIFA για τις δύο δόσεις που δεν έχει βάλει η Αλ Αΐν για τη μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ θορύβησε την αραβική ομάδα, η οποία… εμφανίστηκε έπειτα από μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αλ Αΐν ήρθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για τα χρήματα που οφείλονται, με την πρώτη δόση να μπαίνει μέσα στην εβδομάδα και τη δεύτερη μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου ταξίδεψε στο Αμπου Ντάμπι γι’ αυτόν τον σκοπό, προκειμένου να έχει απευθείας επαφές με τους παράγοντες της νυν ομάδας του Μάρκους Μπεργκ.