Αβε Καίσαρ. Η Ρώμη απέκτησε χθες βράδυ τον νέο της αυτοκράτορα. Το όνομα αυτού, Κώστας Μανωλάς.

Ενας ποδοσφαιρικός Καίσαρας, υπέγραψε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας στο 82ο λεπτό το γκολ με το οποίο η Ρόμα πέταξε εκτός διοργάνωσης την Μπαρτσελόνα με σκορ 3-0. Οι Ιταλοί υποκλίνονται στον νέο αυτοκράτορα, ενώ η «Ρεπούμπλικα» έγραψε πως ο τρόπος που πανηγύρισε το γκολ, με ανοιχτά τα χέρια, θύμισε τον Μάρκο Ταρντέλι στον τελικό του Μουντιάλ του 1982.

Η κραυγή του Μανωλά μετά το τελευταίο σφύριγμα ήταν για το βάρος που πέταξε από πάνω του για το αυτογκόλ που είχε πετύχει στο παιχνίδι του Καμπ Νου την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Ρόμα ηττήθηκε με 4-1. Τη δική του ντροπή ξέπλυνε και ο αρχηγός Ντε Ρόσι, που επίσης είχε πετύχει αυτογκόλ, σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα με πέναλτι. Το σκορ είχε ανοίξει ο Εντιν Τζέκο.

Το κατάμεστο σύγχρονο Κολοσσαίο, το Ολίμπικο, ήταν αυτό που κατά τον μεγάλο πρωταγωνιστή Κώστα Μανωλά έδωσε ώθηση στη Ρόμα για να φτάσει στο αδύνατο. «Δεν με ενδιαφέρει αν θα με γράψει η Ιστορία. Με ενδιαφέρει η Ρόμα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της καλύτερης ομάδας στον κόσμο, της Μπαρτσελόνα. Πιστεύαμε από το πρώτο παιχνίδι, όταν χάσαμε με 4-1 και δεν μας δόθηκαν δύο πέναλτι. Δείξαμε τι ομάδα είμαστε. Τα δώσαμε όλα και αποδείξαμε πως αν έχουμε κοντά μας ένα τέτοιο κοινό κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει».

Το γκολ του Κώστα Μανωλά ήταν καρμπόν με αυτό του επίσης κολοσσού Τραϊανού Δέλλα στον ημιτελικό του Euro 2004 με την Τσεχία.

Πριν από τη Ρόμα μόνο δύο ομάδες στο παρελθόν είχαν καταφέρει να επιστρέψουν από σκορ με 3+ γκολ διαφορά. Η Λα Κορούνια που απέκλεισε τη Μίλαν (2003-2004) και η Μπαρτσελόνα με τη θρυλική remontada επί της Παρί, πέρυσι.

Η Ρόμα επιστρέφει στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1984, τη χρονιά που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό στον οποίον έχασε στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ. Πιθανόν να έχουμε ένα déjà vu εκείνης της αναμέτρησης, καθώς οι Κόκκινοι επιστρέφουν επίσης στα ημιτελικά έπειτα από μία δεκαετία, με τη δεύτερη νίκη τους επί της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1. Ο Φαραώ Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε ξανά το θαύμα του και πέτυχε το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ, ισοφαρίζοντας το τέρμα του Ζεσούς που είχε σημειώσει μόλις στο 76ο δευτερόλεπτο. Ο Φιρμίνο έβαλε το κερασάκι, κάνοντας τον Γκουαρντιόλα που καθόταν στην εξέδρα μετά την αποβολή του στην ανάπαυλα από τον διαιτητή Λαχόθ να κρατά το κεφάλι του.