Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται απόψε στο Μπερναμπέου να σφραγίσει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το επιβλητικό 3-0 στο Τορίνο την περασμένη εβδομάδα δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στη Γιουβέντους, ωστόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα δύο διαφορετικά εφετινά πρόσωπα της ομάδας του.

Μία ακόμη απόλυτα επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία, αλλά αντίθετα, στην τέταρτη θέση της ισπανικής Λίγκας, 15 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα:

«Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση. Πάντα παίζουμε για τη νίκη, όμως μερικές φορές δεν είμαστε σταθεροί. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα την περίοδο που είχαμε επιθετικό πρόβλημα. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να προκαλεί ενθουσιασμό, καθώς είναι πιο δύσκολη διοργάνωση. Ωστόσο αν δούμε τα ρεκόρ της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παρατηρήσουμε ότι καμία άλλη ομάδα δεν τα έχει πετύχει» είπε ο Ζιντάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν αλλάζει κάτι για την ομάδα του: «Είναι μια άλλη ιστορία, ένας διαφορετικός αγώνας, και θέλουμε να έχουμε άλλη μία καλή εμφάνιση». Ο γάλλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Σέρχιο Ράμος και τον τραυματία Νάτσο, ενώ από τη Γιουβέντους θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Ντιμπάλα, Μπεντανκούρ, αλλά και ο τραυματίας Μπαρτζάλι.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ φάνηκε πως έχει επιλεκτική μνήμη. Σχολιάζοντας την πιθανότητα να αντιμετωπίσει η ομάδα του στον τελικό της διοργάνωσης την Μπαρτσελόνα, θυμήθηκε τις δύο νίκες στο ισπανικό σούπερ καπ τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο ξέχασε την ήττα με 3-0 στο Μπερναμπέου για το πρωτάθλημα! «Αν αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα στον τελικό, θα μπορούσαμε να θυμηθούμε πως τη νικήσαμε δύο φορές αυτή τη σεζόν» είπε ο πρόεδρος της Ρεάλ!

Αισιόδοξη η Σεβίλλη

Η Μπάγερν υποδέχεται στην Αλιάντς Αρένα τη Σεβίλλη με το πλεονέκτημα της νίκης (2-1) την περασμένη εβδομάδα στο Σάντσεθ Πιθχουάν.

Η ομάδα της Βαυαρίας αναδείχτηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Γερμανίας πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, ωστόσο ο Γιουπ Χάινκες έχει στο μυαλό του το τρεμπλ, κάτι που είχε πετύχει και στην προηγούμενη θητεία του στην Μπάγερν: «Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, το κλίμα είναι εξαιρετικό και οι παίκτες έχουν το μυαλό τους σε αυτή τη διοργάνωση. Η Σεβίλλη ξέρει πως χρειάζεται να ρισκάρει για να διεκδικήσει την πρόκριση. Και η συμμετοχή του Μπανέγα θα δώσει περισσότερη δύναμη στην αντίπαλό μας» είπε ο Χάινκες που δεν θα έχει στη διάθεσή του Αλάμπα και Βιδάλ. Ο πρόεδρος της Σεβίλλης Χοσέ Κάστρο έδειξε αισιόδοξος: «Θα παλέψουμε για την πρόκριση. Στην Ευρώπη παίζουμε πάντα σε υψηλό επίπεδο» είπε.