Με καθημερινές εμπρηστικές δηλώσεις επιχειρεί να συντηρήσει η Αγκυρα την ένταση με την Ελλάδα, επιμένοντας μάλιστα να συνδέει την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, ενώ οι παραβιάσεις από τουρκικά F-16 –και μάλιστα με υπερπτήσεις –συνεχίστηκαν και ανήμερα το Πάσχα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Ενδεικτικό της τουρκικής προκλητικότητας είναι ότι χθες ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να παρέμβει η τουρκική κυβέρνηση για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων. Και την ίδια στιγμή αναρωτήθηκε «γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν αγγίζει το ζήτημα των οκτώ», συμπληρώνοντας πως «εκτέλεσαν πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα». Για ακόμη μία φορά δε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο πλαίσιο της γνωστής ρητορικής της Αγκυρας, ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας «έχει καταστεί ασφαλές καταφύγιο για πραξικοπηματίες». Οσο για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, ο τούρκος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως τώρα δικάζονται και ότι η τουρκική Δικαιοσύνη «θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να επέμβουμε στη δικαστική διαδικασία».

Είχαν προηγηθεί προχθές οι προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ με στόχο τον Πάνο Καμμένο. Με αναρτήσεις του στο Twitter ο Τσελίκ χαρακτήρισε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας αλαζόνα πολιτικό κωμικό «που προκαλεί διαρκώς». Ταυτόχρονα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να καταδικάσει τις δηλώσεις του για την Τουρκία, ενώ δεν παρέλειψε να κατακρίνει την ελληνική κυβέρνηση επειδή –όπως ανέφερε –δεν τον μαζεύει. Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε εξαπολύσει επίθεση στον Πάνο Καμμένο και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Στο στόχαστρο ο Καμμένος. Φαίνεται όμως ότι οι τούρκοι αξιωματούχοι, όπως και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχουν βάλει για τα καλά στο στόχαστρο τον Πάνο Καμμένο και σχολιάζουν κάθε κίνηση και δήλωσή του. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις του από την Ικαρία για τη μεταφορά στρατευμάτων στα νησιά και την παραμεθόριο έπαιζαν επί δύο συνεχόμενες ημέρες στα τουρκικά Μέσα. Αφορμή για τα νέα επικριτικά σχόλια εις βάρος του αποτέλεσε και η επίσκεψή του στο φυλάκιο της νησίδας Παναγιά στις Οινούσσες ανήμερα το Πάσχα.

Τα ηλεκτρονικά Μέσα μετέδιδαν ότι ο Πάνος Καμμένος προκαλεί και πάλι, και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικριτικά για την επιλογή του να φωτογραφιστεί δίπλα στην επιγραφή του φυλακίου «Μολών λαβέ», καθώς έλεγαν ότι ουσιαστικά λέει στην Τουρκία «ελάτε αν τολμάτε».

Υπερπτήσεις το Πάσχα. Ακόμη και ανήμερα το Πάσχα συνέχισε τις προκλήσεις η Τουρκία με δύο πτήσεις F-16 πάνω από το νησάκι Παναγιά στις Οινούσσες.

Μολονότι τα δύο τουρκικά μαχητικά πετούσαν σε πολύ μεγάλο ύψος (20.000-21.000 πόδια) και έμειναν στο FIR Aθηνών μόλις ένα λεπτό το καθένα, η Αγκυρα επέλεξε να κλιμακώσει την ένταση, αφού παραβίασε τη συμφωνία Γιλμάζ – Παπούλια για αποφυγή ασκήσεων και στρατιωτικών πτήσεων σε ημέρες μεγάλων θρησκευτικών και εθνικών εορτών. Μάλιστα, τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Παναγιά την ίδια ημέρα που επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.