Από ό,τι φαίνεται, στη Λας Πάλμας δεν ξεχνάνε τις περιπτώσεις των Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια, καθώς με αφορμή τη φετινή επιθετική δυστοκία της ομάδας από τα Κανάρια Νησιά, κάνουν συχνά – πυκνά την εμφάνισή τους στα ΜΜΕ της περιοχής.

Οι δύο φορ, αγωνίζονται στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από τη Λας Πάλμας και οδηγούν τον «Δικέφαλο» στο πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1994.

Τα κατορθώματά τους λοιπόν, δεν περνάνε απαρατήρητα στα Κανάρια Νησιά με το ψηφιακό περιοδικό, «canariasenhora», να υπενθυμίζει αρχικά, τις δηλώσεις του προπονητή της Λας Πάλμας, Πάκο Χέμεθ, ότι θα τους ήθελε πίσω στην ομάδα και έπειτα, να συμπληρώνει: «Τα γκολ τους μπορεί να αξίζουν ένα πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ της Αθήνας αγγίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εν μέρει χάρη στα γκολ των Αραούχο (10) και Λιβάγια (8), που είναι πραγματικοί πρωταγωνιστές στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Αμφότεροι είναι παίκτες-κλειδιά και λατρεμένα πρόσωπα για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Πρωταγωνιστούν στα πρωτοσέλιδα. Και την ώρα που η Λας Πάλμας υποφέρει στον τομέα του γκολ, δύο από τους επιθετικούς της «εκτοξεύουν» την ομάδα τους στην κατάκτηση του τίτλου με τα γκολ τους».

Παρ’όλα αυτά, δεν γίνεται κάποια «χειροπιαστή» αποκάλυψη για το μέλλον των δύο παικτών.

Επί του θέματος αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της Λας Πάλμας, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ»:«Με τον Λιβάγια μπορεί να γίνει και να παραμείνει. Με τον Αραούχο είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις και πολλά πράγματα για να συμφωνήσουν οι δύο ομάδες. Ακόμη είναι πολύ νωρίς. Θα δούμε».

Υπενθυμίζουμε πως η Λας Πάλμας βρίσκεται στην 18η θέση και τη ζώνη υποβιβασμού της Primera Division και έχει μπροστά της ένα… βουνό να ανέβει, προκειμένου να ξεπεράσει τη Λεβάντε που βρίσκεται εφτά βαθμούς μπροστά της.