Επιμένει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη στην εκδοχή της δολοφονίας κι όχι αυτή της αυτοκτονίας. «Σύμμαχος» στην προσπάθειά τους να ανοίξουν ξανά την υπόθεση που για την αστυνομία είναι καθαρή, είναι ο τεχνικός σύμβουλος που έχουν προσλάβει και ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει βρει στοιχεία που συνηγορούν στο σενάριο της δολοφονίας.
  
Ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ισχυρίζεται ότι βρέθηκε νέο στοιχείο μέσα στο καμένο αυτοκίνητο της Λαγούδη η οποία είχε βρεθεί νεκρή προ μηνών στη λίμνη Τριχωνίδα.
Όπως λέει, αποκάλυψε ότι το αντικείμενο που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο της είναι ένα μαύρο κομποσκοίνι με δύο γαλάζιες χάντρες.

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας, δικηγόρος Βασίλης Ταουξής μιλώντας στην Espresso εξήγησε ότι ο απόστρατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Ανδριανός Γκουρμπάτσης εντόπισε ανάμεσα στα ευρήματα ένα μαύρο κομποσκοίνι μεγάλου μεγέθους, που σημαίνει ότι φοριέται σε ανδρικό καρπό.
«Μετά την έρευνα που διεξήγαγε διαπίστωσε πως δεν ανήκει σε κανένα μέλος της οικογένειας της άτυχης Ειρήνης αλλά ούτε και στην ίδια την Λαγούδη.

Κατόπιν, αυτού, βάσιμα εικάζει πως ανήκει σε τρίτο πρόσωπο που έχει σχέση με τις τελευταίες στιγμές της ζωής της αδικοχαμένης μητέρας από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας. Ζητήσαμε να σταλεί το κομποσκοίνι στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας για έρευνα και για να γίνει ταυτοποίηση του βιολογικού υλικού που θα προκύψει από τον έλεγχο του κομποσκοινιού, ώστε να καταλάβουμε σε ποιον ανήκει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας.

Την ίδια ώρα, από την οικογένεια ορίστηκε και νέος δικαστικός πραγματογνώμονας για να συνδράμει στις έρευνες. Πρόκειται για τον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία Γιάννη Ρούσση, ο οποίος δίνει περισσότερες πιθανότητες στο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι για αυτοχειρία.
«Δεν αποκλείω σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Θεωρώ ότι είναι πιθανότερο να έχουμε να κάνουμε με εγκληματική ενέργεια, μιλώντας πάντα με επιφύλαξη» δήλωσε ο κ. Ρούσσης.