Ως κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο φάνταζε πιθανός υποβιβασμός του Παναθηναϊκού, όσο και αν είναι αλήθεια ότι στη διοίκηση της πράσινης ΠΑΕ ολιγώρησαν σε τέτοιον βαθμό που έδωσαν πολλά δικαιώματα. Με βάση το γράμμα του νόμου, οι Πράσινοι ήταν από το Σάββατο στη Β’ Εθνική (!) αλλά βασίστηκαν στην παράταση –που είχαν ζητήσει –της διαδικασίας για την αδειοδότηση και δεν έκρυβαν τη σιγουριά τους για το θέμα.

Πράγματι, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δέχτηκε το αίτημα της ΕΠΟ και ενέκρινε την παράταση, με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων στη χθεσινή συνεδρίασή της να ανακοινώσει τα ευχάριστα για τους Πράσινους (και όχι μόνο).

Συνεπώς για τακτοποίηση ενδεχόμενων οφειλών δίνεται παράταση έως τη 16η Απριλίου 2018 με υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών παραστατικών μέχρι τη 19η Απριλίου 2018. Μάλιστα, υπάρχει παράταση και για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας, καθώς από την 30ή Μαΐου, που ήταν αρχικά, πάει στη 10η Ιουνίου (καλό… Μουντιάλ δηλαδή) προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εξασφάλισης νέου τηλεοπτικού συμβολαίου για το σύνολο των ΠΑΕ.

Ευρώπη γιοκ

Βεβαίως όλο αυτό με τις παρατάσεις αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι τις ευρωπαϊκές, για τις οποίες η καταληκτική ημερομηνία παραμένει η 31η Μαρτίου με dead line για προσκόμιση των παραστατικών μέχρι σήμερα!

Ομως έτσι και αλλιώς οι Πράσινοι έχουν χάσει το ευρωπαϊκό τρένο και δεν αναφερόμαστε στο αγωνιστικό αλλά στο γεγονός ότι αποκλείστηκαν λόγω οφειλών για ένα έτος, με τριετή διάρκεια της ποινής, κάτι που σημαίνει ότι όσο δεν βγαίνει (αγωνιστικά) στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, η ποινή θα συνεχίζει να υφίσταται.

Συνεπώς το Τριφύλλι κερδίζει πολύτιμο χρόνο μεν, αλλά θα πρέπει παράλληλα να αρχίσει να λύνει θέματα, γιατί οι δεκαπέντε ημέρες περνούν πολύ γρήγορα. Πάντως ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος έκανε χθες την επανεμφάνισή του έπειτα από έξι μήνες (!) καθώς βρέθηκε στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ και μίλησε με τους ανθρώπους και των υπόλοιπων ομάδων που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο (Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία, Κέρκυρα, Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης και Ξάνθη).

Με την παρουσία του ήθελε να δείξει ότι ασχολείται ακόμα με τους Πράσινους, ενώ στο αυριανό έκτακτο ΔΣ που αναμένεται στη Σούπερ Λιγκ θα συζητηθεί και πάλι η αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού σε μη αδειοδότηση, κάτι που επιδιώκει ο Παναθηναϊκός.

Χθες πήραν αναβολή εκ νέου οι εκδικάσεις στις προσφυγές των Εσιέν και Τελάντερ.