Εφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 76 ετών ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος (φωτογραφία), ιδρυτής της GA Ferries, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την ελληνική ακτοπλοΐα στα νησιά της άγονης γραμμής.

Ο εφοπλιστής νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο καντόνι Τιτσίνο της Νότιας Ελβετίας, καθώς τα τελευταία χρόνια κατοικούσε στο Λουγκάνο και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κεφαλονίτης στην καταγωγή, γεννημένος στην Αγία Ευφημία κοντά στη Σάμη και γιος του εφοπλιστή Αλέκου Αγούδημου, σπούδασε Ναυτιλιακά, όμως άρχισε το ταξίδι του στη θάλασσα από ναύτης σε πλοία που έκαναν ταξίδια στη Μεσόγειο. Αργότερα έγινε καπετάνιος και στη συνέχεια πλοιοκτήτης. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο ίδιος κατέβαινε και επόπτευε τον απόπλου των πλοίων του. Η εφοπλιστική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1967 με τη φορτηγό ναυτιλία, πριν μεταπηδήσει στη συνέχεια στην επιβατηγό, δημιουργώντας τη ναυτιλιακή GA Ferries το 1989, η οποία είχε μεταξύ άλλων τα θρυλικά πλοία «Νταλιάνα» και «Μιλένα», «Δημητρούλα» και το «Ροδάνθη», με τα οποία χιλιάδες επιβάτες ταξίδεψαν στα νησιά του Αιγαίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Συνολικά η εταιρεία του διαχειρίστηκε 15 πλοία, με γνωστότερο ίσως εξ αυτών ως παλιότερο το «Δημητρούλα», που ναυπηγήθηκε στην Ιταλία το 1977.

Ο καπετάν Μάκης, όπως τον έλεγαν όσοι τον γνώριζαν, φέρεται ότι έχει πουλήσει και έχει αγοράσει, μέχρι την ηχηρή επιχειρηματική του πτώση το 2009, περισσότερα από 250 πλοία. Επί σειρά ετών υπηρξε κυρίαρχος των επιδοτούμενων άγονων γραμμών.

Η εταιρεία του GA Ferries έπαυσε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2009 λόγω χρεών προς το ΝΑΤ, ενώ τα πλοία της εταιρείας κατασχέθηκαν και βγήκαν στον πλειστηριασμό μετά την πτώχευση της εταιρείας το 2011.

Ο Γεράσιμος Αγούδημος ήταν παντρεμένος με τη Ροδάνθη Αγούδημου και είχε πέντε παιδιά, τρεις κόρες και δύο γιους.