Οπως φαίνεται αυτή θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία ώς τον επίλογο του πρωταθλήματος. Η μάχη για την 5η θέση, που λογικά θα συμπληρώσει το παζλ των ομάδων που θα πάρουν από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Ξάνθη, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας, ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΣ που έχει ματς λιγότερο. Μια… βεντάλια που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη αν ξέραμε τι θα συμβεί με τον Παναθηναϊκό. Και πάλι όμως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Πέντε ομάδες σε απόσταση τριών-τεσσάρων βαθμών. Ποιος το αξίζει περισσότερο; Είναι σχετικό, μιας και ως γνωστόν γούστα είναι αυτά.

Ποιος επέτρεψε να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός; Ξεκάθαρα ο Πανιώνιος. Τελείωσε τον πρώτο γύρο με 28 βαθμούς η ομάδα του Γρηγορίου, έχει μόλις 6 στις έντεκα αγωνιστικές που ακολούθησαν. Μια ανώμαλη προσγείωση που δικαιολογείται αν σκεφτεί κανείς τα αυτονόητα (οι αποχωρήσεις Μασούντ, Χατζισαφί, Οικονόμου, οι τραυματισμοί αναντικατάστατων ποδοσφαιριστών όπως ο Σιώπης και ο Κόρμπος), αλλά που δεν χωνεύεται εύκολα στην Πλατεία. Λες και έγινε ο Πανιώνιος άλλη ομάδα με την αλλαγή του χρόνου!

Λογικά, αυτό το 5ο εισιτήριο θα πάει στην περιφέρεια. Με βάση την εικόνα του στα μεγάλα ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ο Αστέρας δίνει την εντύπωση της ομάδας με την πιο καθαρή εικόνα. Η Ξάνθη όμως που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 15 βαθμούς, σήμερα έχει 36 και όσο και αν δεν της φαίνεται μάλλον είναι η πιο βελτιωμένη όλων. Αθόρυβα και απολύτως ουσιαστικά.