Είναι πραγματικά λυπηρό για έναν παίκτη και για έναν προπονητή να μην εξαργυρώνεται η δουλειά τους στο γήπεδο και να νιώθουν ότι κάποιος τους «κλέβει» τον ιδρώτα.

Κατά γενική ομολογία, ο ΠΑΟΚ έχει φέτος μία από τις καλύτερες ομάδες του όλων των εποχών και θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα, έχοντας επιπλέον τα κρίσιμα ντέρμπι του δεύτερου γύρου στην Τούμπα.

Και όμως, η αψυχολόγητη ενέργεια ενός οπαδού του (με παρελθόν μάλιστα, που κάποιοι δεν φρόντισαν όχι μόνο να μην μπει στο γήπεδο, αλλά το κυριότερο, να μην κάτσει και φόρα παρτίδα στις καλύτερες θέσεις πίσω από τους πάγκους) και η άκρατη παρορμητικότητα του προέδρου του Ιβάν Σαββίδη να μπει στο γήπεδο (με όπλο) για να πάρει την ομάδα και να φύγει έφεραν τα πράγματα τούμπα. Και μετέτρεψαν το πλεονέκτημα των εντός έδρας ντέρμπι σε καταστροφικό μειονέκτημα. Αν θέλουν παίκτες και προπονητές του ΠΑΟΚ να δουν την πραγματική αιτία που έδωσαν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να μην αγωνιστεί και στους παίκτες της ΑΕΚ να μην ξαναβγούν στο γήπεδο, θα πρέπει να την αναζητήσουν εκ των έσω, στα ενδότερά τους. Σε μια Τούμπα (και στα δύο αυτά ντέρμπι) που ήταν εκκλησία και μοναστήρι μαζί –σε σχέση με παρελθόντα έτη -, η ανοησία και το θόλωμα του μυαλού, ενός οπαδού και του προέδρου, στέρησαν από τον ΠΑΟΚ ίσως το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Το οποίο αγωνιστικά το άξιζε σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν τον άφησαν δικοί του (οι πιο κοντινοί του) άνθρωποι να το διεκδικήσει ώς το τέλος.