Το υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών εξετάζουν οι αστυνομικοί προσπαθώντας να αντλήσουν στοιχεία για τους δύο κακοποιούς που μπήκαν χθες τα ξημερώματα στη μονοκατοικία 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά και τον πυροβόλησαν πισώπλατα, όταν εκείνος αντέδρασε στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περισυνέλεξαν επίσης τους δύο κάλυκες του πιστολιού και ήδη εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση ληστρικών επιθέσεων σε σπίτια, καθώς το χθεσινό αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε μερικά 24ωρα μετά τον βαρύ τραυματισμό 84χρονης στο σπίτι της στη Σαλαμίνα –όπου δύο ληστές την ξυλοκόπησαν για να τις αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα την περασμένη Παρασκευή -, αλλά και μετά το τετ-α-τετ του 88χρονου απόστρατου του Λιμενικού με δύο ληστές στη Γλυφάδα, που κατέληξε στον τραυματισμό του ενός εισβολέα από τα πυρά του ηλικιωμένου.

Ως αργά χθες το βράδυ ο 52χρονος επιχειρηματίας στον κλάδο των κατασκευών και της ενέργειας νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Ο άνδρας και η σύζυγός του έζησαν στιγμές τρόμου και αγωνίας, ενώ στο σπίτι βρίσκονταν εκείνη την ώρα ο γιος του ζευγαριού και η οικιακή βοηθός, που όμως δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους χτύπησε στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο τον 52χρονο και ο δεύτερος τον σημάδεψε με το όπλο του και τον πυροβόλησε πισώπλατα δύο φορές. Η γυναίκα υπέστη ισχυρό σοκ και δεν μπορούσε χθες να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς. Το μόνο που είπε ήταν ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά και έβριζαν διαρκώς.

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ. Συγκεκριμένα, ήταν λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα όταν άρχισε ο εφιάλτης. Το ζευγάρι κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο ενώ στη σοφίτα κοιμόταν ο γιος τους και σε άλλο χώρο η οικιακή βοηθός. Οι δράστες παραβίασαν μια πόρτα στο ισόγειο (δεν υπήρχε συναγερμός) και στη συνέχεια ανέβηκαν στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού. Ο επιχειρηματίας ξύπνησε, αντίκρισε τους κουκουλοφόρους να τον απειλούν και στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του από τους ληστές συνεπλάκη με τους κακοποιούς. Ο ένας τον χτύπησε με σιδερένιο διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι, ωστόσο ο επιχειρηματίας αντιστεκόταν. Τότε ο δεύτερος κουκουλοφόρος τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής στην πλάτη. Ο 52χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος και οι ληστές διέφυγαν χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό αν πρόλαβαν να αρπάξουν κάτι από το σπίτι. Βαριά τραυματισμένος ο άνδρας (είχε μεγάλη απώλεια αίματος και έφερε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα, κυρίως στο ήπαρ) μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς όπου εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.