Η Γιουβέντους «καθάρισε» έστω και δύσκολα με τη Μίλαν (3-1), είδε την ψαλίδα με τη Νάπολι (1-1 στο Σασουόλο) να ανοίγει στους τέσσερις βαθμούς και το μυαλό του Αλέγκρι και των παικτών είναι στο αυριανό ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ στο Τορίνο.

Ο Τζίτζι Μπουφόν παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να κοιμηθεί με τη σκέψη ότι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. «Δουλεύουμε για αυτή την αναμέτρηση, αλλά γνωρίζουμε πως θα έχουμε αρκετές δυσκολίες, καθώς θα αντιμετωπίσουμε μία καλύτερη ομάδα με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές» είπε ο πορτιέρο της Γηραιάς Κυρίας. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναφέρθηκε στην παρουσία του Σάμι Κεντίρα, που ήταν πρωταγωνιστής στο τελευταίο δεκάλεπτο, με ασίστ στον Κουαδράδο για το 2-1 και δικό του γκολ με το οποίο κλείδωσε τη νίκη. «Είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, που ξέρει να διαβάζει σωστά τις κρίσιμες στιγμές ενός αγώνα. Πάντα χρειάζεσαι τέτοιους ποδοσφαιριστές».

Η Ρόμα είναι η δεύτερη ιταλική ομάδα με αγωνιστική υποχρέωση στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς την Τετάρτη αγωνίζεται στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα. Στο ματς με την Μπολόνια (1-1) τραυματίστηκε ο Ναϊγκολάν (χτύπημα στο δεξί πόδι), ενώ με προβλήματα τραυματισμών επέστρεψαν από τις εθνικές ομάδες οι Ούντερ και Πελεγκρίνι. Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο έδειξε ανήσυχος για τον Ναϊγκολάν, λέγοντας: «Ο τρόπος που αποχώρησε δεν με κάνει αισιόδοξο. Τέτοιοι τραυματισμοί δεν ξεπερνώνται τόσο γρήγορα».

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στην 30ή αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος: Αταλάντα – Ουντινέζε 2-0, Κάλιαρι – Τορίνο 0-4, Φιορεντίνα – Κροτόνε 2-0, Τζένοα – ΣΠΑΛ 0-0, Ιντερ – Βερόνα 3-0, Λάτσιο – Μπενεβέντο 6-2, Κιέβο – Σαμπντόρια 2-1.

Η βαθμολογία: Γιουβέντους 78, Νάπολι 74, Ρόμα 60, Ιντερ (29 αγ.) 58, Λάτσιο 57.