Τι περιμένουν οι εισαγγελείς για να παρέμβουν προκειμένου να μπει ένα τέλος στον διχαστικό λόγο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που προσπαθούν να κόψουν στη μέση την Ελλάδα; Που με όχημα το ποδόσφαιρο και δικαιολογία δυσμενείς γι’ αυτούς δικαστικές αποφάσεις δημιουργούν τις βάσεις ενός νέου Εθνικού Διχασμού;

Εμπρηστικές δηλώσεις, μηνύματα μέσω των social media και λεκτικές επιθέσεις, όλα κατά του «Κράτους των Αθηνών», δημιουργούν τη θρυαλλίδα που αν ανάψει οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

Τώρα που ακόμα είναι νωρίς, η Δικαιοσύνη πρέπει να δράσει και να βάλει τέλος μια και καλή σ’ αυτές τις προκλητικές, αντιπατριωτικές και διχαστικές συμπεριφορές.

Η κατάσταση που σκηνοθετεί ο ΠΑΟΚ έχει τα στοιχεία οργανωμένου σχεδίου με, πιθανόν, πολιτικό κίνητρο.

Ο πρώτος που έριξε τον σπόρο ήταν ο Ιβάν Σαββίδης όταν σε συνέντευξή του πριν από δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη είχε δηλώσει πως ονειρεύεται τη διάλυση του αθηναϊκού ποδοσφαίρου.

Ο σπόρος φύτρωσε και τα αποτελέσματά του τα βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Χθες θορυβοποιά στοιχεία του ΠΑΟΚ υποδέχτηκαν τους δρομείς που τερμάτισαν στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη με πανό και συνθήματα για «Απόσχιση από το κράτος των Αθηνών» και «Το Grexit είναι η μόνη λύση».

Οταν κάποιοι απ’ αυτούς εντόπισαν δρομέα που έφερε μαζί του μπουκάλι με διακριτικά της ΑΕΚ, τον χλεύασαν και τον αποδοκίμασαν. Ο αθλητής τούς απάντησε με κινήσεις των χεριών του, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Η προκλητική συμπεριφορά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει από το Σάββατο, στο περιθώριο του αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Πέλκας αμφισβήτησε τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, δίνοντας υπόσχεση πως του χρόνου η ομάδα του θα κερδίζει παντού. «Κι εντός και εκτός γηπέδου»… Ενας εισαγγελέας δεν υπάρχει να τον ρωτήσει τι εννοούσε;

Εμπρηστικές δηλώσεις έκανε και ο προπονητής του Ραζβάν Λουτσέσκου, στον οποίο φυσικά δεν καίγεται καρφί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα λόγια του.

Ο Ρουμάνος προσέδωσε τον γεωγραφικό προσδιορισμό «ομάδες των Αθηνών» στις αντιπάλους του ΠΑΟΚ και τις χαρακτήρισε τσίρκο.

Φαίνεται πως με τα χρήματα που λαμβάνει από τον Ιβάν Σαββίδη πληρώνεται για να κάνει και τον «Κονσιλιέρε» του, είτε σβήνοντας γεγονότα από τη μνήμη του είτε παραποιώντας τα.

Ο Λουτσέσκου θυμάται (;) πως στο ένα παιχνίδι ο αντίπαλος δεν βγήκε να παίξει και στο άλλο νίκησε ο ΠΑΟΚ, αλλά το ματς το πήρε η ΑΕΚ.

Ο Ρουμάνος ξεχνά (;) πως ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε εντολή να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια.

Μάλλον πιστεύει –ή ελπίζει –πως απευθύνεται σε λωτοφάγους.