Το βράδυ του Σαββάτου ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο MLS, αντιμετωπίζοντας με τους Γκάλαξι Λος Άντζελες τους FC Λος Αντζελες. Αυτό αποκάλυψε ο Γερμανός προπονητής του, Σίμον Σμιντ, υποστηρίζοντας βέβαια ότι ο Ζλάταν δεν είναι ακόμα έτοιμος για ενενήντα λεπτά, αλλά σημειώνοντας επίσης πως «δεν μιλάμε για έναν φυσιολογικό άνθρωπο, αλλά για τον Ιμπραϊμοβιτς».

Ο διάσημος Σουηδός, ανάμεσα στον Ειρηνικό Ωκεανό και το Χόλιγουντ, θα συνεχίσει να ασχολείται με την… ταινία του στο ποδόσφαιρο. Στα 36 του χρόνια «προσγειώθηκε» στο MLS για να εξακολουθήσει την περιπέτεια του στον κόσμο της μπάλας. «Αισθάνομαι καλά. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος για εμένα, θέλω να παίξω», παραδέχτηκε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς μετά την υπογραφή του στους Γκάλαξι Λος Αντζελες.

Αυτή, θα είναι η ένατη ομάδα και η έβδομη χώρα, που θα «δώσει το παρών» στην διάρκεια της καριέρας του, η οποία άρχισε στην γενέτειρά του, Μάλμε. Σουηδία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία και τώρα ΗΠΑ, οι επτά «χώρες του», σε ένα σύνολο 730 συναντήσεων και 421 γκολ. Ο Σουηδός επιθετικός κατέκτησε 31 τίτλους καθ ‘όλη τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του με τα «χρώματα» της Μάλμε, του Αγιαξ, της Γιουβέντους, της Ιντερ, της Μπαρτσελόνα, της Μίλαν, της Παρί ΣΖ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνο σε Μάλμε και Γιουβέντους (τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε με την «γηραιά κυρία» 2005 και 2006 ακυρώθηκαν με το «Calciopoli») δεν πήγε χωρίς γεύση από τρόπαιο. Δεν κατέκτησε το Champions League, αλλά είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει παίξει για επτά διαφορετικές ομάδες και, με Κάριου και Μούτου, ένας από τους τρεις παίκτες που έχουν αγωνιστεί με επτά ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κανείς δεν έχει κερδίσει περισσότερα πρωταθλήματα (13) σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Eredivisie, Serie A, LaLiga και Ligue 1). Ο Ζλάταν έχει σκοράρει στο «Derby della Madonnina» (Μίλαν-Ιντερ), στο Clasicο (Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρστελόνα), στο ντέρμπι του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ-Σίτι), το «Le Classique» (Παρί ΣΖ.-Μαρσέιγ), στο «De Klassieker» της Ολλανδίας (Αγιαξ-Φέγενορντ) και στο αγγλικό clasico (Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Είναι ο πρώτος σκόρερ στην εθνική Σουηδίας (62 γκολ σε 116 αγώνες). Εχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Serie A (δύο φορές) και της Ligue 1 (τρεις). Στις 19 σεζόν που βρισκόταν στην ελίτ, μόνο σε τρεις δεν ξεπέρασε τα 10 γκολ. Στην τελευταία του εμπειρία με την Γιουνάιτεντ, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, άφησε το σημάδι του στην Premier με 29 γκολ.

Το MLS θα είναι ίσως η τελευταία πρόκληση του Ιμπραϊμοβιτς. Δεν έχει παίξει από τις 26 Δεκεμβρίου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι) αλλά είναι πρόθυμος να αγωνιστεί και πάλι. Εχοντας πανηγυρίσει σε τέσσερα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, η κατάκτηση του MLS είναι ο επόμενος στόχος του… Το σόου συνεχίζεται!

Οι αριθμοί της καριέρας του είναι εντυπωσιακοί:

Μάλμε (Σουηδία) 1999-2001: 47 παιχνίδια, 18 γκολ

Αγιαξ (Ολλανδία) 2001-05: 110 παιχνίδια, 48 γκολ, 2 πρωταθλήματα,1 Κύπελλο, 1 Super Cup

Γιουβέντους (Ιταλία) 2004-05: 92 παιχνίδια, 26 γκολ

Ιντερ (Ιταλία) 2006-09: 117 παιχνίδια, 66 γκολ, 3 πρωταθλήματα,2 Super Cup

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 2009-10: 46 παιχνίδια, 22 γκολ, 1 πρωτάθλημα,2 ισπανικά Super Cup, 1 ευρωπαϊκό Super Cup, 1 Μουντιάλ συλλόγων

Μίλαν (Ιταλία) 2010-12: 85 παιχνίδια, 56 γκολ, 1 πρωτάθλημα,1 ιταλικό Super Cup

Παρί ΣΖ (Γαλλία) 2012-16: 180 παιχνίδια, 156 γκολ, 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 3 League Cup, 3 Super Cup

Μάντσεστερ Γ.(Αγγλία) 2016-2018: 53 παιχνίδια, 29 γκολ, 1 League Cup, 1 Europa League, 1 Community Shield