Δίκτυο αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber to the Home – FTTH) σχεδιάζει να φέρει ο Ομιλος ΟΤΕ σε 1 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, μέχρι το 2022.
Στο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου περιλαμβάνεται επίσης η κάλυψη με οπτική ίνα εγκαταστάσεων μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.
Το πλάνο των επενδύσεων του ΟΤΕ σε FTTH, για ταχύτητες έως 1 Gbps στο 25% των συνδέσεων της χώρας, ανακοίνωσαν χτες στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο CEO του Ομίλου της Deutsche Telekom, Tim Höttges και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο ΟΤΕ επανέλαβε τη δέσμευσή του να επενδύσει και στην ανάπτυξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G), ενώ οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου, κυρίως για υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς, θα ανέλθουν σε 2 δισ. ευρώ έως το 2022.
«Επενδύουμε με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και στηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας στον δρόμο για την Κοινωνία του Gigabit», δήλωσε ο  Tim Höttges, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: «Ο Ομιλος ΟΤΕ έχει το καλύτερο δίκτυο κινητής στη χώρα. Τώρα αυξάνει τις επενδύσεις του για να φτάσει η οπτική ίνα στο σπίτι».
 Από την πλευρά του ο Μιχάλης Τσαμάζ επισήμανε ότι «ο ΟΤΕ υλοποιεί ήδη το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες παντού».