Η Ιαπωνία έχει έλθει σε επαφή με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας για να συζητήσει το ενδεχόμενο να οργανωθεί διμερής σύνοδος κορυφής, και στην Πιονγιάνγκ διεξάγονται εσωτερικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο συναντήσεων του ηγέτη της χώρας με τους ομολόγους του της Ιαπωνίας και άλλων κρατών, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η ιαπωνική εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν.

Η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν συζητά με ηγετικά στελέχη του Κόμματος Εργατών της Κορέας το ενδεχόμενο να οργανωθούν σύνοδοι κορυφής με τους ηγέτες της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και άλλων χωρών, κατά το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στη βορειοκορεατική κυβέρνηση, την οποία δεν κατονομάζει, και ενημερωτικά υπομνήματα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση «εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει συνάντηση των ηγετών μέσω της Ενωσης Κορεατών Κατοίκων της Ιαπωνίας», της de facto πρεσβείας της Πιονγιάνγκ στο Τόκιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ασάχι.

Ανταπόκριση από τη Σεούλ, που δημοσιεύει η εφημερίδα, αναφέρει πως η κυβέρνηση του Κιμ συζητάει τη διεξαγωγή συνόδων κορυφής κατά σειρά με τη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ρωσία.