Κατέπεσαν παταγωδώς οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη περί μαύρης τρύπας ύψους 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής παραδέχθηκε πως είχε κάνει λάθος υπολογισμούς. Υστερα από τις πιέσεις της αντιπολίτευσης για να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την βαρύτατη καταγγελία του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραδέχθηκε πως είχε μετρήσει δύο φορές το ποσό των 89 εκατ. ευρώ, το οποίο ήταν το ταμειακό υπόλοιπο της προηγούμενης χρονιάς, επιβεβαιώνοντας έτσι τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης που του καταλόγιζε εξ αρχής αλχημείες και μπακαλίστικους υπολογισμούς.

με ανώνυμη επιστολή.

Προκειμένου μάλιστα, να υποστηρίξει τις καταγγελίες του για την κακοδιαχείριση των προηγούμενων κυβερνήσεων που σύμφωνα με τον ίδιο είχαν μετατρέψει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε «πλυντήριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος», παρουσίασε μια ανώνυμη επιστολή που βρήκε στο γραφείο του με χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η στάση Πολάκη προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης και η ένταση στη Επιτροπή ξεπέρασε τα όρια όταν η βουλευτής της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό τους απολογισμούς επί των ισολογισμών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εκείνος με απαξιωτικό ύφος όχι μόνο απέφυγε να απαντήσει αλλά της συνέστησε «να πάρει ηρεμιστικά χάπια από τη Novartis», προσθέτοντας πως «δεν φοβάται επειδή του κουνάει το δάχτυλο ο εκσυγχρονισμός». Υστερα από την προκλητική συμπεριφορά του, η ΔΗΣΥ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε την παραπομπή του αναπληρωτή υπουργού στην Επιτροπή Δεοντολογίας.