Επεισόδια σημειώθηκαν στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διοργάνωση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας. Ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο, στην οδό Μοναστηρίου, όπου το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου, με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά τους εμπόδισαν αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί.

Μέλη του ΠΑΜΕ, συνδικάτων του δημόσιου τομέα, αγρότες, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ, κ.α. συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, αλλά τριακόσια περίπου μέτρα πριν από το ξενοδοχείο ο δρόμος ήταν κλειστός με κλούβες της Αστυνομίας. Σε κάποια στιγμή επικράτησε, ένταση όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν και έγινε περιορισμένη ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς. Αυτοί εκτόξευσαν πέτρες, στη συνέχεια η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και ζήτησαν αντιπροσωπεία αγροτών και συμβασιούχων ΟΤΑ να συναντηθεί με υπουργός για να εκθέσουν τα αιτήματά τους αλλά δεν τους επετράπη επικράτησε νέα ένταση. Στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές και μέλη της Λαϊκής Ενότητας ο οποίοι κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο, αλλά και αυτοί συνάντησαν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.