Πέντε διώξεις σε βάρος ενός καταβεβλημένου 88χρονου, τον οποίο δύο ληστές επιχείρησαν να εξαναγκάσουν να τους δώσει ό,τι χρήματα είχε στο σπίτι του, άσκησε την Τρίτη ο εισαγγελέας.

Ο ηλικιωμένος άνθρωπος βρισκόταν τη Δευτέρα στην αυλή του σπιτιού του στη Γλυφάδα, όταν δύο ληστές, περνούσαν από την περιοχή εξετάζοντας ένα ένα τα σπίτια για να δουν σε ποιο θα μπορούσαν να εισβάλουν για να κλέψουν χρήματα.

Ο ηλικιωμένος άνθρωπος που σύρθηκε στον ανακριτή βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αυλή της μονοκατοικίας του. Οι δύο ληστές μόλις τον είδαν, εισέβαλαν στην αυλή και με την βία τον οδήγησαν στο σπίτι απειλώντας τον να τους δείξει που έχει κρύψει χρήματα και κοσμήματα.

Ο 88χρονος έδειξε ψυχραιμία και κάποια στιγμή που η προσοχή των δραστών ήταν στραμμένη αλλού,πήρε όπλο που είχε κρύψει σε συρτάρι και πυροβόλησε κατά των δραστών, οι οποίοι φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Ο ένας απ’ αυτούς τραυματίστηκε στο χέρι και πήγε στο νοσοκομείο, όπου αργότερα τον συνέλαβε η αστυνομία, όπως και τον συνεργό του.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου, δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω», είπε ο 88χρονος.Φανερά καταβεβλημένος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή καθώς ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη , παράνομη οπλοκατοχή , παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία.

Στους δυο ληστές, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται καθώς ο 88χρονος τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι,ενω ο άλλος είναι ανήλικος, ασκήθηκε δίωξη για ληστεία από κοινού.