Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προήγαγε τον ιατρό του Λευκού Οίκου Ρόνι Τζάκσον από υποναύαρχο (κατώτερης τάξης) σε υποναύαρχο, μεταδίδει το ABC News επικαλούμενο ανακοίνωση Τύπου του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις.

Ο Τζάκσον υπηρετεί ως ιατρός, αλλά κι αναπληρωτής σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, ενώ έγινε γνωστός από την εμφάνισή του στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου τον Ιανουάριο, όπου κι ενημέρωσε για την πορεία της υγείας του Τραμπ.

“Είπα στον πρόεδρο, ότι εάν είχε μία καλύτερη διατροφή τα τελευταία 20 χρόνια, θα μπορούσε να ζήσει για 200 χρόνια,” είχε δηλώσει ο Τζάκσον σε ερώτηση σχετικά με την διαχείριση της διαρκούς επιθυμίας του Αμερικανού προέδρου για μπέργκερ από τα McDonald’s, αλλά και για αναψυκτικά.

“Η απάντηση είναι, ότι ο ίδιος έχει απίστευτα καλά γονίδια. Είναι ο τρόπος με τον οποίο, τον έπλασε ο Θεός,” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Τζάκσον.

Ο ίδιος, είχε χαρακτηρίσει την υγεία του Τραμπ ως “εξαιρετική.”

Ο υποναύαρχος άρχισε την καριέρα του στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 1995, στο ιατρικό κέντρο (Portsmouth Naval Medical Center) στην Βιρτζίνια. Την ίδια χρονιά, είχε αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Το 2005, υπηρέτησε στο Ιράκ και στο πλαίσιο της επιχείρησης (Operation Iraqi Freedom) σε μονάδα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, πρώτης ανάγκης.

Ένα χρόνο μετά, ανέλαβε τα ιατρικά του καθήκοντα στον Λευκό Οίκο, όπου και υπηρέτησε στην διάρκεια τριών διαφορετικών προέδρων. Ο ίδιος, ήταν προσωπικός γιατρός του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, πριν διοριστεί ως προσωπικός γιατρός του προέδρου Τραμπ.