Οι επόμενες έξι εβδομάδες είναι οι πλέον καθοριστικές για την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, καθώς διεκδικεί και τους τέσσερις φετινούς τίτλους. Ο βασικός στόχος των Ερυθρολεύκων είναι η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ, ωστόσο η συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ύστερα από 13 χρόνια ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη. Χωρίς αμφιβολία, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις ομάδες που κατέκτησαν το ευρωπαϊκό τρόπαιο το 1996 και το 2005 και τη σημερινή είναι ο Κώστας Χριστοφιδέλης. Ο 40χρονος ακραίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι φιλοδοξώντας να αγωνιστεί ένα ή δύο χρόνια και να κλείσει την πλούσια σε τίτλους καριέρα του.

Ο Χριστοφιδέλης θα επιστρέψει στο ΣΕΦ, θα θυμηθεί τις μεγάλες βραδιές των θριάμβων επί της Βούπερταλ (το 1996) και της Ορτεκ Νεσελάντε (το 2005) και θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του κόντρα σε μία ομάδα που επίσης ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν. Η ιταλική Ραβέννα ήταν η αντίπαλος των Ερυθρολεύκων στην πρώτη συμμετοχή τους σε τελικό το 1992 στο ΣΕΦ στο Κυπελλο Πρωταθλητριών.

«Επέστρεψα στον Ολυμπιακό για να διεκδικήσω το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Κάναμε ένα ακόμα βήμα, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Εχουμε μπροστά μας το Λιγκ Καπ, το Ευρωπαϊκό, το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι ο επαναληπτικός τελικός θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Εχω πολλές εμπειρίες από αυτό το στάδιο και μακάρι να πανηγυρίσουμε ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο», είπε ο Χριστοφιδέλης μετά τη δεύτερη νίκη επί της ρωσικής Σουργκούτ.

Προς το παρόν, οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο της Α1 με το 3-1 επί του Παναθηναϊκού, αλλά και δύο σπουδαία ρεκόρ. Συγκομιδής πόντων (64 σε 22 αγώνες, έναντι 63 που είχαν Ηρακλής και Παναθηναϊκός), αλλά και χαμένων σετ (9 σε 22 αγώνες, έναντι 11 του Ηρακλή).