Τη δεκαετία του 1980 οι μονομαχίες τους για τον τίτλο έκοβαν την ανάσα. Πλέον ΠΑΟΚ και Αρης δεν μάχονται για το πρωτάθλημα, αλλά για να βρουν σιγά σιγά τη χαμένη τους ταυτότητα.

Οι μεγάλες νίκες που πέτυχαν στην 20ή αγωνιστική τούς δίνουν δύναμη να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και πείσμα, πριν κάνουν ταμείο στο φινάλε. Στη Ρόδο ο ΠΑΟΚ με κεκτημένη ταχύτητα από το μεγάλο «διπλό» με τον Αρη επικράτησε και του Κολοσσού (79-76) κάνοντας άλμα για την τετράδα. Με 13 τρίποντα (έχοντας μάλιστα 10/16 στο πρώτο μέρος) «εκτέλεσε» τον Κολοσσό από την περιφέρεια με κορυφαίο τον Φιλ Γκος (18 π.) και παίκτες – κλειδιά τούς Θοδωρή Ζάρα (14 π.) και Βαγγέλη Μαργαρίτη (9 π.).

Παραμονές των γενεθλίων του Αρη (έκλεισε χθες τα 104 χρόνια) και της ονομαστικής εορτής του νέου του προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου, οι παίκτες των Κιτρίνων έκαναν διπλό δώρο σε ομάδα και κόουτς. Η νίκη επί του εξαιρετικού Προμηθέα (68-64) έδωσε ανάσα στον Αρη ενόψει της συνέχειας, με τον Γιάννη Αθηναίου να ηγείται της προσπάθειας (16 π.).

Ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας Δημήτρης Γουλιέλμος απευθύνει κάλεσμα ενότητας προς τους φίλους της ομάδας και ζητεί τη στήριξή τους ώστε να επανέλθει η ομάδα σε καθεστώς κανονικότητας.

Ο νέος τεχνικός Βαγγέλης Αγγέλου, που «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του, απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν βλέπει φως στο βάθος του τούνελ αποφάνθηκε πως «κάτι φαίνεται, αρκεί να μην είναι το τρένο που έρχεται από απέναντι»!

Στα Τρίκαλα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε τρελά κέφια στον περίπατο του Παναθηναϊκού (96-66) και σε λιγότερα από 22 λεπτά σημείωσε 25 πόντους με εξαιρετική στατιστική (7/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 4 λάθη).

Οι Πράσινοι έκαναν πολύ άνετα το 20/20 παίζοντας χωρίς τους τραυματίες Κέι Σι Ρίβερς και Μάρκους Ντένμον και φυσικά τους τρεις που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 (Ματ Λοτζέσκι, Μάικ Τζέιμς και Εϊντριαν Πέιν) αλλά οι υπόλοιποι πρόλαβαν και μοίρασαν 29 ασίστ.

Οι γηπεδούχοι, που ουσιαστικά έχουν υποβιβαστεί και έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες, κατέβηκαν ξανά με επτά παίκτες και έπαιζαν συνέχεια ζώνη για να αντέξουν. Ενας εξ αυτών, ο Τζον Φιλντς, σημείωσε σχεδόν τους μισούς πόντους, 32 από τους 66!

Το κλέψιμο του Κρητικού… Ντατόμε έκρινε το παιχνίδι στο Ρέθυμνο με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη (91-84) κόντρα στον Φάρο.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος (που μέχρι και η μαμά τού Λουίτζι Ντατόμε τον πέρασε για τον γιο της σε μια φωτογραφία) στα 25» έκλεψε την μπάλα με το σκορ στο 85-82, κέρδισε και αντιαθλητικό φάουλ, ευστόχησε στις βολές έβαλε τέλος στο θρίλερ έχοντας πετύχει και 14 πόντους παράλληλα. Εξαιρετικός και ο Γκούντγουιν (15 πόντοι και 12 ριμπάουντ).