Στην κρητική γη αναπαύεται από σήμερα το μεσημέρι ο καλός και αγαπητός σε όλους δημοσιογράφος Νίκος Γρυλλάκης που «έφυγε» το Σάββατο από έμφραγμα.

H εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 3.30 μετά το μεσημέριστο εκκλησάκι του Άι Γιάννη παρουσίααντιπροσωπείας συναδέλφων του από την ΕΡΤ, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, φίλων και συγχωριανών του εκλιπόντος που του είπαν το τελευταίο «αντίο».

«Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν δημοσιογράφος με όλη την έννοια της λέξης. Εμβριθής, αντικειμενικός, εργατικός», δήλωσε για τον εκλιπόντα ο βουλευτής Αντώνης Μπαλωμενάκης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η γη του Αποκόρωνα δέχεται σήμερα τον Νίκο Γρυλλάκη. Είναι κρίμα, έφυγε σε νεαρή ηλικία είχε ακόμα πολλά να προσφέρει», επεσήμανε από την πλευρά της η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη.

«Δύσκολη ημέρα για όλους μας. Ο Νίκος “έφυγε”. Η αίθουσα σύνταξης είναι άδεια, η ΕΡΤ ορφάνεψε», ανέφερε η δημοσιογράφος Χρύσα Παπασταύρου.

Ο χαμός του Νίκου Γρυλλάκη σκόρπισε θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο που έχασε έναν μάχιμο συνάδελφο, έναν άριστο επαγγελματία, έναν καλό φίλο.

Στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, οι συνάδελφοί του γράφουν:

Από μαθητής του Λυκείου ακόμη ο Νίκος Γρυλλάκης ήξερε βαθιά μέσα του ότι θα γίνει δημοσιογράφος. Στην Τρίτη τάξη στο Πρώτο Λύκειο Χανίων και είχε ήδη στείλει το πρώτο του ρεπορτάζ. Ήταν η σπίθα για να ανάψει μέσα του το πάθος για την δημοσιογραφία, που έγινε φλόγα και το συνόδεψε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του που η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.

Το ρεπορτάζ ήταν για το Φως των Σπορ και ήταν η απαρχή ενός πλούσιου, γόνιμου έργου που άφησε το στίγμα του στον χώρο της δημοσιογραφίας, σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα. Ιδιαίτερα στον τομέα στον οποίο αργότερα εξειδικεύτηκε αυτόν της Χωροταξίας, των Δημοσίων Έργων, του Περιβάλλοντος, των Μεταφορών και της Ενέργειας.

Η σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηρακλείου ήταν για τον Νίκο μια αναγκαία παρένθεση. Με την αποφοίτησή του ξαναγυρνά στα Χανιά και είναι πιο σίγουρος από ποτέ ότι η δημοσιογραφία είναι η πραγματική του κλίση. Εργάστηκε στον Κήρυκα Χανίων και ως ανταποκριτής σε πολλές εφημερίδες πριν βρεθεί στην Αθήνα αρχικά στη Μεσημβρινή, στην Απογευματινή και στη συνέχεια στην ΕΡΤ για να γυρίζει όμως με κάθε ευκαιρία στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Νίκος ήταν αυτό που λέμε «πληθωρικός δημοσιογράφος» ήταν ενήμερος για τα πάντα. Από πολιτική μέχρι αθλητικά.Γνώριζε για τα πιο απίθανα πράγματα και ήταν ικανός να κάνει ρεπορτάζ για τα πάντα και ήθελε πάντα να τα λέει όλα ακόμη και τις λεπτομέριες. Το μεγάλο του άγχος να προλάβει. Να προλάβει να τα πει όλα και να ενημερώσει σωστά.

Σήμερα Δευτέρα , στις 3 και μισή ο Νίκος Γρυλλάκης θα γυρίσει στην αγαπημένη του γη. Στον Αλίκαμπο Χανίων, με την σκιά των Λευκών Ορέων να σκεπάζει τον τάφο του.

Εδώ στην ΕΡΤ, το πένθος απλώνεται βουβό στους διαδρόμους, στα δημοσιογραφικά γραφεία, στα τηλεοπτικά συνεργεία, στα Στούντιο και στους θαλάμους μοντάζ. Το ξαφνικό του θανάτου του, κάνει την απώλεια πιο οδυνηρή. Για τη γυναίκα του και για το μόλις δυόμισι ετών αγοράκι του, για την οικογένεια του. Πιο οδυνηρή για μας που χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και συνάδελφο. Όσο για την ενημέρωση; Έχασε έναν εξαίρετο επαγγελματία, μαχητή, με ήθος και ακούραστο κυνηγό της είδησης.

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν προς την οικογένεια του η πολιτική ηγεσία της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής τα κόμματα η ΕΣΗΕΑ και η Διοίκηση της ΕΡΤ.

Εμείς Νίκο, που δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε κοντά σου. Στο ξεκίνημα αυτό του ταξιδιού σου, σε αποχαιρετούμε σιωπηλοί κοιτάζοντας τον σκεπασμένο από την αφρικανική σκόνη μαύρο ορίζοντα- όπως θα έλεγες και εσύ- και στέλνουμε τη σκέψη μας να σε αγκαλιάσει σε αυτόν τον αποχαιρετισμό.

Καλό ταξίδι «Γρύλλε»μας και να ξέρεις ότι βαθιά μέσα μας θα περιμένουμε πάντα το ρεπορτάζ σου.