Εγκρίθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας. Σημειώνεται ότι η προκήρυξη αφορά συνολικά 768 θέσεις γιατρών, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

n 528 θέσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πρόκειται για νέες θέσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της χώρας

n 105 θέσεις για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας

n 74 θέσεις, που πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια σε άγονες περιοχές

n και 61 θέσεις, οι οποίες πρόκειται να επαναπροκηρυχθούν καθώς είχαν αποβεί άγονες.

Είναι ενδεικτικό ότι στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), που αποτελείται από νοσοκομεία της Αθήνας, πρόκειται να ανοίξουν 144 θέσεις ειδικευμένων γιατρών. Για παράδειγμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς προκηρύσσονται 12 θέσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ειδικότητας παθολογίας με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ (για το ΤΕΠ) βαθμού Επιμελητή Β’.

Αντίστοιχα, στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία περιλαμβάνονται νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στους Νομούς Αττικής, Χίου, Δωδεκανήσων, Σάμου, Λέσβου και Κυκλάδων, οι θέσεις φτάνουν τις 156. Είναι ενδεικτικό ότι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα προκηρυχθούν συνολικά 41 θέσεις και πιο συγκεκριμένα οι οκτώ θα είναι στη Χίο, οι δέκα στη Σάμο, οι εννέα στη Λέσβο και από επτά σε Λήμνο και Ικαρία.

Στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας) πρόκειται να προκηρυχθούν 94 θέσεις.

Συνολικά 99 θέσεις πρόκειται να ανοίξουν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Χαλκιδική, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Διδυμότειχο, Σαμοθράκη, Θάσος). Ενώ στην 5η ΥΠΕ (νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε Βόλο, Λιβαδειά, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λάρισα, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κάρυστο, Κύμη, Καρδίτσα, Αμφισσα, Σκιάθο, Σκόπελο, Σκύρο, Αλόννησο) προκηρύσσονται 96 θέσεις ειδικευμένων γιατρών.

Επισημαίνεται ότι στις νοσοκομειακές δομές της 6ης ΥΠΕ, στους Νομούς Λακωνίας, Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Αχαΐας, Αρτας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Κορίνθου, Αρκαδίας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Αργολίδας, το σύνολο των θέσεων φτάνει τις 128. Τέλος, στην 7η ΥΠΕ, που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στην Κρήτη, είναι 51.

Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: esydoctors. moh. gov. gr. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 12.00 και λήγει τη Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 23.59. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, οι αποφάσεις προκήρυξης των νοσοκομείων και των ΔΥΠΕ για όλες τις θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στη Διαύγεια και αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dpnpa@moh.gov.gr, το αργότερο μέχρι και τη 10η Απριλίου.