Xωρίς τον Μάρκους Ντένμον, αναχώρησε για το Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός. Ο 28χρονος γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση στη γάμπα. Ανεβασμένη ψυχολογία έχουν οι παίκτες των «πρασίνων», μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στα πλέι οφ, χάρη στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα. Επιβεβλημένο είναι το «διπλό» στο Τελ Αβίβ, την Πέμπτη (22/3), για τον Παναθηναϊκό, καθώς ακόμη και η 4η θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ είναι ένα πιθανό σενάριο. Όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε ενόψει του αγώνα με τη Μακάμπι που έμεινε οριστικά εκτός πλέι οφ: «θα είναι σημαντικό πώς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι και πώς θα μπούμε στο παιχνίδι. Η Μακάμπι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ. Ήταν η Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά μετά το παιχνίδι μας στην Ανδαλουσία, είναι πλέον η Μακάμπι. Πρέπει να κοντρολάρουμε τα ριμπάουντ και τα λάθη μας στην επίθεση. Κάθε φορά που κλέβουν την μπάλα τρέχουν πάρα πολύ καλά. Αυτά είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία στην έδρα τους. Τρέχουν καλά στο επιθετικό γήπεδο και παίρνουν τα επιθετικά ριμπάουντ».

Ο τεχνικός των «πρασίνων» αναφέρθηκε στην αφομοίωση των Έιντριαν Πέιν και Μάικ Τζέιμς μιλώντας στην κάμερα της NOVA: «Νομίζω πως στο πρώτο μέρος της σεζόν είχαμε χημεία. Όλες οι ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση έχουν κακές στιγμές. Είχαμε μερικές και εμείς. Δεν είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, πρέπει να βελτιωθούμε. Ο Παππάς και ο Λοτζέσκι επέστρεψαν πριν λίγες ημέρες. Ο Πέιν και ο Τζέιμς θέλουν χρόνο. Θέλουμε χρόνο για να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά κάναμε δύο νίκες και είμαι ικανοποιημένος».

Καταλήγοντας, ο Καταλανός προπονητής είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε μια θέση στα πλέι οφ. Όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν σκεφτόμασταν την ποιότητα των ομάδων της Euroleague και γνωρίζαμε πως θα είναι δύσκολη αυτή η πρόκριση. Τα καταφέραμε, είμαστε χαρούμενοι. Συνεχίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε να νικήσουμε στο Τελ Αβίβ. Στο τέλος της κανονικής περιόδου θα δούμε τη θέση μας».