Ο Πάνος Καµµένος θεωρεί ότι ο διπλός στόχος που είχε αποτελέσει τη βάση της κυβερνητικής συνεργασίας των ΑΝΕΛ µε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του. Αν και ορόσηµο για την έξοδο από τη µνηµονιακή σύµβαση θεωρείται ο ερχόµενος Αύγουστος, ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάει μέχρι τέλους. «Και η έξοδος από Μνημόνια και η βελτίωση των οικονομικών της χώρας. Οι στόχοι αυτοί πολύ σύντομα θα οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στο τέλος της επιτροπείας… Η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει έντιμα και ξεκάθαρα» δήλωσε εξερχόμενος από το Μαξίμου και επανέλαβε ότι στο Σκοπιανό οι ΑΝΕΛ διατηρούν την άρνησή τους –οπότε μάλλον από την απάντηση του Ζόραν Ζάεφ θα διαφανεί κατά πόσο θα δυσκολευτεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με την παραμονή του στην κυβέρνηση.

Και μαζί και… κόντρα προμηνύεται την ίδια ώρα η στάση των ΑΝΕΛ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο συγκυβερνούν, αφού στη συνεδρίαση της ΚΟ που προηγήθηκε της συνάντησης Τσίπρα – Καμμένου οι ανελίτες βουλευτές δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να καταπίνουν σιωπηρά τα βέλη των συριζαίων.

Κόκκινες γραμμές. «Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα να βάζουμε τις κόκκινες γραμμές μας… οι επιθέσεις που δεχόμαστε δεν θα μένουν αναπάντητες» υποστήριξαν κατά πληροφορίες στη συνεδρίαση οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου στέλνοντας μήνυμα στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα φέρονται να ζήτησαν από τον υπουργό Αμυνας να μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα την απαίτηση να σταματήσουν οι «προβοκατόρικες» δηλώσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντας εκείνους που από την Κουμουνδούρου έχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στραφεί με δηλώσεις εναντίον τους, όπως ο Νίκος Ξυδάκης, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης ή στελέχη της ομάδας των 53.

«Αν μας αμφισβητεί κάποιος συριζαίος θα του απαντάμε», φέρεται να ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη τη συμπεριφορά βουλευτών που εμφανίστηκαν να συμμετέχουν σε μια διχαστική συζήτηση Βορρά – Νότου με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα. «Δεν δυνατόν να ποδοσφαιροποιούμε την πολιτική» και «δεν μπορούν οι ΑΝΕΛ να σηκώσουν το βάρος να χωριστεί η χώρα σε Βορρά και Νότο» φέρεται να επισήμανε στους βουλευτές του στον απόηχο της σύγκρουσης που είχε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργο Λαζαρίδη, που ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίστηκε ως υπερασπιστής του ΠΑΟΚ παρά τα όσα έγιναν στο γήπεδο.

Βουλευτές των ΑΝΕΛ, πάντως, εξηγούσαν σε συνομιλητές τους ότι έγινε μια εφόλης της ύλης συζήτηση κατά την οποία άνοιξαν πολλά ζητήματα. Η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου μιλώντας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά και ενώ ο Καμμένος κατευθυνόταν προς το Μαξίμου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σενάριο ρήγματος μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Οσο για τις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που παραμένουν σε θέματα, όπως η διαφορά με την ΠΓΔΜ ή η κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, σχολίασε: «Δεν είμαστε εταίρος χωρίς άποψη. Εχουμε άποψη και θέση και την διατυπώνουμε».