Η Daimler, η μητρική εταιρεία της Mercedes, θέλει να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της για να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Η Daimler έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων από τα 2,4 εκατ. στα 3 εκατ. οχήματα, όπως δήλωσε στέλεχός της στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Automobilwoche». Σύμφωνα με τον Μάρκους Σάεφερ, υψηλόβαθμο στέλεχος, αρμόδιο για την παραγωγή οχημάτων της Mercedes-Benz, η εταιρεία επεκτείνει το παραγωγικό δυναμικό της ώστε να είναι ανάλογο με τη ζήτηση, με στόχο η παραγωγή να φτάσει τα 3 εκατ. οχήματα ετησίως.

Το σχέδιο αύξησης του μεριδίου αγοράς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι επίσης να αυξηθεί ο αριθμός των μοντέλων της Mercedes-Benz στα σαράντα, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους καταναλωτές.

ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Το στέλεχος της εταιρείας ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας θα αρχίσουν να λειτουργούν με πλήρες δυναμικό τρία εργοστάσια. Το ένα θα βρίσκεται στο Μεξικό, όπου θα συναρμολογούνται μικρότερα μοντέλα της εταιρείας. Ενα ακόμη θα βρίσκεται στην Ουγγαρία και αναμένεται να κατασκευαστεί μέχρι τα τέλη του 2019. Επίσης η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει και δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στο Πεκίνο, για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση της Κίνας. Οι συνολικές επενδύσεις και για τα τρία εργοστάσια αναμένεται να φτάσουν τα 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι για το 2018 αναμένεται αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων και των κερδών. Τα κέρδη  όμως θα διατεθούν για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα τα φετινά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να αναμένεται να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2017. Ολο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αποφασίζουν να αυξήσουν σημαντικά τις επενδύσεις τους στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως είναι τα ηλεκτρικά οχήματα. Οσες εταιρείες μείνουν πίσω, κινδυνεύουν πλέον να εξαφανιστούν από τον χάρτη.