Ο στοχαστικός πρίγκιπας και αιώνιος διάδοχος του βρετανικού θρόνου ο οποίος κάποτε, όπως είχε δηλώσει στον βρετανικό Τύπο, μιλούσε στα λουλούδια και στο παρελθόν, υπήρξε τακτικός –αλλά διακριτικός –επισκέπτης της Μονής Βατοπεδίου και τώρα θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάιο με τη σύζυγό του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, δούκισσα της Κορνουάλης.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελεί στοιχείο της οικογενειακής του ιστορίας λόγω καταγωγής του πατέρα του Φιλίππου –λεπτομέρεια που έγινε ξανά γνωστή λόγω της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Crown» –ωστόσο έως τώρα ούτε η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ ούτε κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας έχει έλθει με την επίσημη ιδιότητά του στη χώρα μας.

Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 9-10 Μαΐου και αποφασίσθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους, μολονότι δεν έχει γίνει ακόμα επίσημα γνωστό, θα περιλαμβάνει εκτός από την παράθεση επίσημου γεύματος προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο, επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και ξενάγηση στον Παρθενώνα.

Διαβάστε αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ για την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ που κυκλοφορεί