«Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα, καλή δύναμη και καλή τύχη».

«Καλημέρα και σας ευχαριστώ πολύ, αλλά να ξέρετε καλή τύχη και σε σας, θα τη χρειαστείτε σίγουρα με αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο σύντομος αυτός διάλογος που είχαμε με τον –εντεταλμένο της FIFA –πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ Χέρμπερτ Χούμπελ αναδεικνύει ότι από τις πρώτες εικόνες ο αυστριακός (δικηγόρος στο επάγγελμα) αξιωματούχος… τα είδε όλα.

Μέχρι και ένταση μεταξύ των δημοσιογράφων για τις ερωτήσεις και τη σειρά αυτών!

«Ξέρετε, η βία είναι το χειρότερο πράγμα και όλα αυτά που συνέβησαν την Κυριακή ήταν απαράδεκτα και θα έλεγα επίσης ότι ήταν ντροπή. Αλήθεια, πώς θέλετε να φέρετε παιδιά στα γήπεδα όταν μέσα σε αυτά μπαίνουν άνθρωποι με όπλα και έξω από αυτά έχει συμπλοκές, εκβιασμούς και άλλα τέτοια» είπε μεταξύ άλλων ο Χούμπελ. Προειδοποίησε ότι το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι αδύνατο, αλλά διευκρίνισε ότι «εμείς εδώ ήρθαμε να βοηθήσουμε, να συμβουλέψουμε και να παρατηρήσουμε. Οχι για να επιβάλουμε ποινές. Αυτό, αν χρειαστεί, θα το κάνουν η FIFA και η UEFA, εφόσον δεν μπορέσουν να δώσουν λύση τα πειθαρχικά όργανα στη χώρα σας».

Μάλιστα, χαμογελώντας, υπενθύμισε τις ωραίες συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων στη χώρα μας, όταν αυτοί «διεξάγονται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί όλα είναι ρυθμισμένα και χωρίς προβλήματα. Αυτό θα πρέπει να σας απασχολήσει».

Ως έμπειρος νομικός απέφυγε να πάρει θέση σε ερώτηση για την αντίδραση ενός τόσο έμπειρου διαιτητή επιπέδου FIFA – UEFA όπως ο Λούμπος Μίχελ ή σε άλλη ερώτηση για το πώς κρίνει το γεγονός ότι ο άνθρωπος που μπήκε με όπλο στο γήπεδο, ο Ιβάν Σαββίδης, είναι ο υποστηρικτής της ΕΠΟ, με τις ευλογίες μάλιστα της κυβέρνησης, η οποία επίσης μέσω του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού και νυν υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή είχε τοποθετήσει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον δικό του άνθρωπο (τον υπεύθυνο επικοινωνίας Ιάκωβο Φιλιππούση).

Γενικότερα, κράτησε αποστάσεις και δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των απαιτήσεων της Επιτροπής από την ελληνική πολιτεία και την ΕΠΟ.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να το λύσετε γιατί αλλιώς κάνετε πολύ κακό, ιδιαίτερα στους νέους της υπέροχης χώρας σας, η οποία γέννησε τη δημοκρατία, αλλά η ελευθερία μου σταματά εκεί όπου αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου» πρόσθεσε.

Η αναφορά στη FIFA θα γίνει το αργότερο σε 15 ημέρες.