Τρομερό μωρό του ελληνικού αθλητισμού η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, που κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο πριν καν συμπληρώσει τα πρώτα της γενέθλια!

Οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν το περασμένο καλοκαίρι τμήμα χάντμπολ με τη συγχώνευση με την ομάδα των ΙΕΚ Ξυνή και την άνοιξη πανηγυρίζουν τον πρώτο τίτλο τους, αυτόν του κυπελλούχου Ελλάδας, μετά το 26-22 επί του Δούκα χθες στη Γλυφάδα. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα είχε αγκαλιάσει το τρόπαιο από τον ημιτελικό (που είχε χαρακτήρα τελικού) του Σαββάτου, όταν ανήμερα των γενεθλίων του συλλόγου επικράτησε με 22-21 του κατόχου του τροπαίου ΠΑΟΚ με γκολ του Φώτη Μισαηλίδη μόλις 9 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ υπέβαλε ένσταση ότι ο Σανίκης παρεμπόδισε τη σέντρα των παικτών του πετώντας την μπάλα, αλλά οι διαιτητές και η αγωνόδικος επιτροπή την απέρριψαν, καθώς ο παίκτης των Πειραιωτών ήταν πολύ πίσω από τη σέντρα.

Στον τελικό οι Ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι, προηγήθηκαν ακόμα και με εννέα γκολ διαφορά (25-16) δέκα λεπτά πριν από το τέλος και έφτασαν άνετα στον τίτλο απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Δούκα (ο οποίος στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Αερωπό Εδεσσας με 28-19).

Μπορεί οι Σανίκης και Σκρόμπιτς να ήταν πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού με 5 γκολ έκαστος, αλλά μεγάλη μορφή του τελικού ήταν ο εκ των αρχηγών των Ερυθρολεύκων, ο τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης (έφτασε τους 23 τίτλους με 8 διαφορετικές ομάδες!) ο οποίος μεταξύ άλλων έπιασε τρία πέναλτι και έκανε συνολικά 23 αποκρούσεις σε 48 σουτ του Δούκα προς την εστία (άλλες τρεις αποκρούσεις έκανε και ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας Αναστάσιος Τσακνής).